In Augustus van dit jaar heeft Ajax hun oude vertrouwde `De Meer' verlaten, om de nieuwe Amsterdam Arena in gebruik te nemen. Om De Meer niet te vergeten is deze pagina opgezet.

Je wordt uitgenodigd je herinneringen aan De Meer hier op te schrijven. Wat was de eerste keer dat je er was, en wanneer was dat? Wat is je beste herinnering? Waarom hield je van de Meer, of wat haatte je er van? Wat was het mooiste Ajax-moment dat je er beleefde? Wat verwacht je van de Arena?

Schrijf het hier op, en je tekst zal automatisch in deze pagina worden opgenomen. Hopelijk groeit deze pagina uit tot een mooi monument voor De Meer!


Michiel Berger (michielb@astro.uva.nl) said:
Mijn beste herinnering aan De Meer is uit het seizoen '89/'90, toen Ajax in een kampioensstrijd met PSV zat en niet mocht verliezen in de op een na laatste wedstrijd, thuis tegen Roda JC. Roda kwam 0-2 voor door twee foute terugspeelballen (Witschge en Bergkamp geloof ik), wist 1-2 te maken, en een paar minuten voor tijd kwam Petterson voor de goal, iedereen riep `SCHIET!!', maar Stefan passde naar Danny Blind, die scoorde. En het stadion ontplofte. Zo intens heb ik het nog nooit meegemaakt.

De Meer was een mooi en lief stadion; de sfeer was bijzonder, ook tijdens avondwedstrijden. Maar de Arena wordt wel mooier denk ik..

Time entered: 14:14:14, 1-4-96, from host sirius.astro.uva.nl (146.50.10.41)

Ryan Wilhelm (ajax@copland.udel.edu) herinnert zich:

Mijn beste herinnering aan De Meer is uit 93/94 seizoen. I was visiting Amsterdam w/ my fiancee and De Meer was not in use that day. The atmosphere was nostalgic though I had never been to the stadium before this moment. I never got to see a game in De Meer, but the memories of the being at the stadium will be with me forever. Dank u wel voor alles De Meer.

Toegevoegd op: 20:32:14, 1-4-96, vanaf host squi127.squi.udel.edu (128.175.65.127)

Edo Engel (edoe@cs.vu.nl) herinnert zich:
Met het verlaten van De Meer zal met vele tradities gebroken worden. Men zal een stadion met vele mooie herinneringen achterlaten. Mijn mooiste herinnering is er niet zozeer een aan een concrete gebeurtenis, maar meer een aan de sfeer. De Meer had zo zijn vastigheden. Zullen wij in de Arena nog altijd die grote man schuin achter ons horen schreeuwen? Zal er weer iemand opduiken die tijdens iedere wedstrijd precies gelijk met het rustsignaal een zakje brood uit zijn zak haalt? Wat er in ieder geval wel niet zal zijn is een brede open ruimte, waar die ene oude man de hele wedstrijd loopt te ijsberen, zonder dat iemand zich daaraan stoort? Ach... Het is ook allemaal veel te erg...
Toegevoegd op: 12:14:31, 3-4-96, vanaf host galjas.cs.vu.nl (130.37.16.13)

Michael Nikolaou (m0n2431@acs.tamu.edu) herinnert zich:
I was 11 when Ajax started their legendary three years (71-73) of Champions' Cup wins. To my disappointment, this course started with a 2-0 win against Panathinaikos, my home city team, in the 1971 final game of the Champions' Cup at Wembley. For the next two years, I watched Ajax faithfully, in those Champions' Cup games that were shown in the Greek TV via Eurovision. The game I remember the most was Ajax' stunning 4-0 win over over Bayern (in 1973?), in a game everybody had thought was going to be ambivalent!
Toegevoegd op: 18:35:48, 4-4-96, vanaf host CHENEXTPC1.TAMU.EDU (128.194.6.58)

Han Weggelaar (agbell@xs4all.nl) herinnert zich:
De eerste keer dat ik naar De Meer ging was ik ongeveer vijf jaar oud. Mijn vader nam me mee, zoals zo veel vaders dat deden. We gingen op stadszijde zitten. Mijn vader plantte me op het muurtje van de opgang naar de staantribune. Het scorebord was achter ons. Ik herinner me die wedstrijd nog, omdat ik nog niet helemaal de juiste AJAX-spirit had. Schuin achter ons zaten de supporters van de tegenpartij, Sparta. Dat kon toen nog, vijfendertig jaar geleden. Tot mijn grote verbazing was het dus mogelijk dat AJAX een doelpunt tegenkreeg en achter kwam met 1-0. De supporters van Sparta juichen natuurlijk. Geen nood, ik juichte gewoon mee met de supporters van de tegenpartij. Ergens knaagde het toch aan mijn geweten. Ik voelde mij niet lekker. Gelukkig voor mij scoorde AJAX toch nog de gelijkmaker en kon ik weer juichen.

David Endt beschreef eens de sfeer van de Middenweg vanaf de Kruislaan richting De Meer. Het gevoel van onoverwinnelijkheid, het gevoel dat het niet mis kan gaan, het gevoel dat de wedstrijd al gewonnen is. Ik herkende in dat stukje de wedstrijd AJAX-Feijenoord in De Meer. Dat was in het seizoen ' '71-' '72. Ik liep toen samen met honderden anderen richting stadion. Ik wist gewoon dat het niet mis kon gaan. Ik had er alles om willen verwedden. AJAX won die wedstrijd ook met 2-1.

De laatste mooie herinnering aan De Meer had ik als zovele vaders met mijn oudste zoon. In de herfstvakantie van ' 94 speelde AJAX de uitwedstrijd tegen Ferencvaros. Ik ging met mijn zoon een AJAX-das kopen. Dat deden we bij de sigarenwinkel aan de overkant. De cabine van de fanclub was dicht. We zijn toen toch even om het stadion heengelopen. Ik wilde m'n zoon graag het veld laten zien. Alles was afgesloten, niemand te zien. We kwamen weer aan de voorkant. Nog steeds niemand te zien. Deur geprobeerd, dicht. De laatste deur ging open, spanning. We stonden in de gang naar de kleedkamers. Nog steeds niemand te zien. We zijn toen doorgelopen. In het sportzaaltje waren wat mensen bezig met voetballen. Niemand vroeg wat. Linksaf was het veld. Glazen deur, deurgreep, hij ging open. Wij zijn toen door de tunnel het veld opgelopen. Mijn zoon heeft toen het veld gezien, en ik ..........

Dit zijn een paar van de herinneringen die ik heb aan De Meer.

Toegevoegd op: 11:30:32, 5-4-96, vanaf host sirius.astro.uva.nl (146.50.10.41)

almeida, renato (rhomem@montreal.com.br) herinnert zich:
Congratulations for yours pages. I'm from Brazil. Congratulations for Ajax's soccer team. Here we are watching tv all the games of the AJAX. Beautifull. congratulations try again. I'm sorry. I don't speak english and dutch too. Bye.
Toegevoegd op: 23:38:41, 5-4-96, vanaf host mi-rj26.Montreal.com.br (200.255.208.90)

Jerry Bierenbroodspot (zeeleeuw@euronet.nl) herinnert zich:
mijn eerste wedstrijd was zaterdagavond 6 april tegen Nac. Ik ben 10 jaar en woon in Den Helder en mijn oom heeft mij meegenomen. Ronald de Boer vond ik een heel mooi doelpunt maken.

Een lobje. Het stadion is zo gezellig. Jammer vond ik dat ze geen pijlen hebben aangestoken. Naast ons hebben ze ook nog gevochten, dat vond ik best eng. die grote pop zal ik niet vergeten.

Jerry

Toegevoegd op: 21:36:41, 8-4-96, vanaf host p123.asd.euronet.nl (194.134.0.187)

Geza Laqueur () herinnert zich:
Ik heb alleen mooie herinneringen aan de Meer. Het is het gezelligste stadion dat ik ken. Van het stadion heb ik een kalender, ik kijk er iedere dag naar. Mijn eerste wedstrijd die ik in de Meer zag was AJAX-Heereveen (6-2) Ajax had net een moeilijke periode achter de rug en HET liep niet goed. Maar de overwinning was fantastisch. De sfeer sprak mij bijzonder aan, heel knus en een gevoel van onoverwinneklijkheid. Tijdens de wedstrijd zat ik op de Jaap van Praag tribune. Wij, de supporters, moeten de sfeer van de Meer naar de Arena meenemen, maar dan in het groot. Moge Ajax volgend seizoen (96, 97)in de Europa Cup en in de Competitie mooie resultaten boeken. Maar toch is het droevig dat we dit stadion moeten verlaten. Genoeg getreurd en op naar de Arena en nieuwe succesen. Want, WE ARE THE CHAMPIONS,toch?
Toegevoegd op: 12:37:53, 9-4-96, vanaf host pool03-32.innet.be (194.7.10.16)

Leendert Immerzeel (Omelenus@euronet.nl) herinnert zich:
Mijn eerste herinnering aan de Meer was niet zo'n positieve. Als jongetje van 15, 16 jaar ging ik elke thuiswedstrijd naar Ajax. Natuurlijk op F, want daar stonden de echte mannen!!!!! Elke wedstrijd weer verbaasde ik me over het feit, dat het scorebord niet goed te lezen was; de letters in het midden waren weggevallen!!!!! Ik kon ermet mijn pet(je) niet bij: dat mijn Ajax, de roemruchte club geen geld overhad voor een fatsoenlijk scorebord! Een jaar of drie later was ik er te laat bij; vak F uitverkocht. Toen maar een kaartje voor E gekocht. Wat schetst mijn verbazing: waren ineens de letters rechts in het scorebord weggevallen!?! Eindelijk had ik het door: ik had, jaar in, seizoen uit tegen een paal aangekeken!!!!!!! Het was een magisch stadion.............
Toegevoegd op: 22:53:44, 10-4-96, vanaf host p018.asd.euronet.nl (194.134.0.152)

Pepijn ven der Kooij (W.van.der.Kooij@fgz.hva.nl) herinnert zich:
De Meer was voor mij een mooi stadion, omdat Ajax er een paar keer Feyenoord flink verslagen heeft. Gelukkig gaat niet alles van het mooie stadion verloren, want Harry van Die2 neemt de middenstip mee naar de Arena, waar Ajax Feyenoord nog zeker een hoop keer onder de mat stopt!!
Toegevoegd op: 13:29:56, 12-4-96, vanaf host poli.fgz.hva.nl (145.92.44.249)

Mathijs de Rooij (MDEROOIJ@NL.IBM.COM) herinnert zich:
Mijn eerste en enige wedstrijd in DE MEER was: AJAX - Heerenveen (5 - 0). Na jaren was ik weer terug in Amsterdam en ik was alleen nog maar bij grote en internationale wedstrijden in het Olympisch stadion geweest. Op die woensdag heb ik om 19:15 uur voor 50 gulden een kaartje op de kop weten te tikken (normaal ongeveer 15 gulden). Het was het meer dan waard door de goede sfeer van een vol stadion. Ik ben blij dat ik er geweest ben. Helaas nooit MEER DE MEER.
Toegevoegd op: 15:44:55, 17-4-96, vanaf host mpngate1.ny.us.ibm.com (198.133.29.18)

Peter Woordes (p.woordes@mih.hen.nl) herinnert zich:
Het is gewoon erg jammer dat De Meer niet langer meer zal dienen als thuis stadion voor AJAX. Er zijn mooie wedstrijden gespeeld in De Meer , die voor altijd in mijn gedachten zullen blijven bestaan. Maar je moet ook vooruit kijken, naar de Arena, op papier is dit gewwon een heel mooi stadion en ik hoop dat er net zo mooie wedstrijden zullen worden gespeeld. maar De Meer voor altijd bebankt.
Toegevoegd op: 13:18:52, 18-4-96, vanaf host 145.76.30.33 (145.76.30.33)

Erwin Tijms (etijms@cs.vu.nl) herinnert zich:
Aan De Meer heb ik eigenlijk niets dan goede herinneringen. Of het nou gaat om de laatste wedstrijd die ik er bezocht, Ajax - NAC, waarin een stel Amsterdammers naast ons een boertje ontzetten zaten te dollen of om dat fantastische moment in Ajax - Twente van een paar jaar terug, waarin Pettersson de bal inspeelt, een smekend gebaar maakt met z'n handen, de bal terugkrijgt en een fantastisch doelpunt maakt. Geweldige sfeer, geweldig team, geweldig stadion.
Toegevoegd op: 13:25:34, 18-4-96, vanaf host sloep19.cs.vu.nl (130.37.24.119)

Bernd Stanneveld (b.h.f.Stanneveld@pth.nl) herinnert zich:
Mijn eerste bezoek aan de Meer was in het seizoen '90-'91 bij de wedstrijd AJAX - M.V.V. de sfeer sprak mij dusdanig aan, dat ik het seizoen daarna meteen een seizoenkaart heb gekocht. Mijn beste herrinering was de wedstrijd AJAX - F.C. Twente van geloof ik 2 jaar geleden, Stefan Pettersson (wie kent hem niet?) zat de eerste helft reserve. Het publiek scandeerde regelmatig zijn naam, de tweede helft helft mocht hij invallen, en hij scoorde een ongelooflijke mooi doelpunt. Mijn mooiste moment in de Meer was de laatste wedstrijd van het vorige seizoen, AJAX had net de Champions League gewonnen en het was tevens de afscheidswedstrijd van Frank Rijkaard.
Toegevoegd op: 12:49:00, 19-4-96, vanaf host pc-1003.pth.nl (194.26.12.5)

Arjen Brink () herinnert zich:
Wat een mooi stadion, jammer dat de kaarten al uitverkocht zijn
Toegevoegd op: 19:29:09, 19-4-96, vanaf host hn99-14.Hoorn.NL.net (193.79.46.239)

Rombout van Eck (Hoekstra@cybercomm.nl) herinnert zich:
Ik ben nog maar een keer in de Meer geweest. Ik zou het heel jammer vinden als het gaat. P.S waarom heb je geen Olimpisch stadion -monument????
Toegevoegd op: 13:12:34, 21-4-96, vanaf host async7.purmerend.cybercomm.nl (194.178.24.23)

Bram and Atilla () herinnert zich:
Jammer dat de Meer weggaat maar tof dat jullie een nieuwe krijgen. PS.wij moeten janken.
Toegevoegd op: 10:37:16, 22-4-96, vanaf host dial46.service.rug.nl (129.125.251.46)

Leo van Berkel () herinnert zich:
Eindelijk een stadion waar je niet als vee behandeld wordt. Een volle dag amusement. Proficiat
Toegevoegd op: 12:34:37, 22-4-96, vanaf host 194.151.12.145 (194.151.12.145)

Ard Biesheuvel (Biesheuvel@upanet.uleth.ca) herinnert zich:
I visited de meer for the first time while I was on holidays in 1990. My favorite memory was walking up the stairs and then suddenly seeing the beautifully green field and with it the realization that I was in the place where all the greats had played. A feeling I'll never forget!
Toegevoegd op: 18:46:17, 25-4-96, vanaf host uts02-03.cc.uleth.ca (142.66.13.18)

Stan Ackermans (sackerma@aton.abo.fi) herinnert zich:
Ik heb goede herinneringen aan de meer daar ik Ajax voor de eerste en enige keer heb zien winnen van Volendam. Hoe gek dit ook mag klinken, het is de waarheid.Laten we hopen dat in het nieuwe stadion volendam van de mat wordt gespeeld.Arena, here we come.
Toegevoegd op: 15:35:03, 29-4-96, vanaf host procyon.utu.fi (130.232.1.40)

Natasja Dircken (rjvnie@digiface.nl) herinnert zich:
Ik ben nu 28 en heb herinneringen aan de Meer vanaf mijn 12e jaar. Ik zat op de Middenweg op school en als ik ook maar een uurtje vrij had dan was het hup effe tempo,gauw naar het stadion. Op mijn 14e mocht ik voor het eerst met mijn broer mee,(5 jaar ouder als ik)wat een sensatie die 1e wedstrijd!!Van voetbal wist ik genoeg:een pa die bij F.C.Amsterdam had gevoetbald,broer was begonnen bij DWS,heeft zelf ook nog bij Ajax gevoetbald,dus het voetbal gevoel zat en zit er wel in. Later mooie tijden met het elftal van Basten ,Robbie de Wit,John Bosman etc. Als ik terug kijk is dat mijn nummer 1 herinnering: Die omhaal van Marco,ik stond in vak O,tegen het hek aan en zie mezelf nog staan,het hele vak viel 1 a 2 seconden echt stil zo'n beauty,ik vind het trouwens nog steeds het mooiste doelpunt wat er gescoord is in de Meer. alhoewel dat links-rechts wippertje -Doelpunt van Ronald de Boer er ook mag zijn. Nee,zoveel tijd als ik er heb doorgebracht,zoveel herinneringen heb ik ook,dan kan ik nog wel een uurtje doorgaan. Oke,moet je zien wat we er voor terugkrijgen:is ie mooi of is -ie mooi?! Maar als ik eraan denk dat ik straks niet meer over die Middenweg wandel,naar de ingang Diemenzijde dan vind ik het wel erg.
Toegevoegd op: 22:30:20, 2-5-96, vanaf host modem24.digiface.nl (194.151.13.231)

Geert van Offeren (geert.van.offeren@acta.nl) herinnert zich:
Een rood wit leven.

Vanaf het moment dat ik me bewust werd van de wereld om mij heen is Ajax me met de paplepel ingegoten. Zeker vanaf het moment dat we naar "het Betondorp" verhuisden. Daar heb ik van mijn 4e tot mijn 6e jaar gewoond en het kan geen toeval zijn dat in de periode 1971-1973 was.

In die tijd zeurde ik mijn broer gek om me mee te nemen, want ik zag op zondagen "het dorp" volstromen met auto's em supporters naar het stadion lopen. Ik waande mij een van hen. Op een zonnige dag was het zover, ik mocht mee. Veel kan ik me er niet van herinneren, hoe spijtig ook, maar de wedstrijd was Ajax-Telstar, de uitslag was 9-2 en volgens mij scoorde Jan Mulder 3x. We stonden op de stadszijde, onoverdekt.

In de jaren die volgden namen mijn vader en broer mij zo soms mee, meestal naar Ajax-Feyenoord. Pas in 1979 begon ik zelf initiatieven te ontplooien om naar "de Meer" te gaan. In die tijd woonden we in de Staatsliedenbuurt en de reis met de bus en de tram was een hele onderneming (bus 22 naar het centraal en dan "de 9". Ik kocht een kaartje voor vak E en zag Haarlem Ajax op 0-0 houden. Ondanks het resultaat was ik helemaal verkocht en vanaf toen heb ik nog weinig wedstrijden gemist in de Meer. In mijn kielzog volgde mijn broer en na een paar wedstrijden zaten we op vak A. Daar sprak ik 3 dagen voor Ajax-Nottingham Forest de woorden: "Kom je helemaal met de bus uit Maastricht, verlies je met 4-0. Bij MVV speelde Cees Schapendonk en het werd 3-6, echt waar.

Vanaf het seizoen 1980-1981 hadden we een seizoenkaart. Eerst op vak A, later een paar jaar op vak M, en de laatste jaren weer op vak A. Soms gingen we naar uitwedstrijden en de eerste was Go Ahead uit. Ik zie Frenkie nog slalommen en Kieft scoorde er 2.

Aan de Meer heb ik zo veel herinneringen,vele dierbare en enkele trieste maar die horen er bij. Enkele flarden........... Bij de rentree van Jopie, 6 december 1981, zaten we op vak M en zijn weergaloze goal mochten we van dichtbij aanschouwen. In die tijd liep Tscheu op rechts en er kwamen echt mensen speciaal voor hem naar vak M. De omhaal van Marco, 14-0 tegen Red Boys, schelden op Schip. Heerlijke cup-wedstrijden in 86/87, Bursaspor, Olympiakos en Malmo. Marco maakt 1-0 en klimt bij ons het hek in.

De laatste jaren waren er onvergetelijk hoogtepunten en dan met name de afscheidsfeestjes van Stefan Petterson en Frank Rijkaard. Ik denk aan de woorden van Louis van Gaal. Het wordt belangrijk in de Arena de eerste keren lekker te winnen, 3-0 of 4-0, dan komt het gevoel van onoverwinnelijkheid daar ook. Herkenning, eigenlijk kon Ajax niet verliezen in de Meer, wat kon er nou gebeuren.

Afgelopen zondag, 28 april 1996. Na de onvergetelijke wedstrijd die ik bijna helemaal met vochtige ogen heb bekeken, wandel ik terug over de Middenweg en alle herinneringen schieten door mij heen. Ik steek over bij de Kruislaan, er valt een traan van mijn gezicht.

De Meer, het ga je goed.

Geert.

Toegevoegd op: 13:19:19, 3-5-96, vanaf host pcbb8059.acta.nl (145.18.248.59)

Julia Patrucco (rsf3320@via-rs.com.br) herinnert zich:
Congratulations for this wonderfull homepage! Unfortunately :-((( I never went to Amsterdam to see an Ajax home match. But I want to go to Amsterdam to see the Amsterdam Arena,or De Meer until August(founded on dec. 9, my birthday is in december 9th too! I have 14 years :-)))) ) I watch all the games on TV. I think that I'm the only brazilian person supporting Ajax... I came from Argentina, but I live in Brazil since 1986. I live in Porto Alegre (home of Gremio... I hate Gremio >:-( ) De Meer was the best stadium in world ever! Now the Arena will be the best! Thanks to De Meer, and for the best team in world: AJAX! Bye De Meer! Julia
Toegevoegd op: 21:07:27, 3-5-96, vanaf host async124.procergs.com.br (200.248.240.124)

Max H () herinnert zich:
Ik mis niet zozeer de Meer maar de zondagmiddag sfeer het was dan echt Meerweer het publiek ging tekeer en Ik?? Ik voetbalde achter de Meer stiekem dacht ik Ik voetbal in de Meer!
Toegevoegd op: 02:48:51, 4-5-96, vanaf host Utr76.pi.net (145.220.194.76)

M.Bosman (Eindhoven 500m van PSV stadion () herinnert zich:
Mijn mooiste herinnering aan de Meer is de afscheidswedstrijd van Stefan.

Op deze mooie avond won Ajax overtuigend. Stefan scoorde ook nog.

Het vuurwerk na de wedstrijd was fantastisch en op het moment dat Stefan

een amsterdammertje kreeg, moest ik wel een traantje wegpinken.

Als afscheid wil ik zeggen : De Meer was meer dan alleen de Meer !!

Toegevoegd op: 12:34:06, 9-5-96, vanaf host t394.chem.tue.nl (131.155.92.122)

lars van hinsbergen (pdp@iaehv.nl) herinnert zich:
De Meer. Ik ben er zelf nooit geweest, maar toch is die naam voor mij heilig. Ik woon in Eindhoven, dus is het niet makkelijk om een AJAX-fan te zijn. Altijd werd ik er op aangekeken dat wij een oud stadion hadden, dat is nu over!
Toegevoegd op: 20:29:36, 9-5-96, vanaf host pm4d04.IAEhv.nl (194.151.70.101)

A.W. van der Moolen () herinnert zich:
De Meer, het gezelligste, leukste, apartste, gekste stadion van de wereld denk ik. Ik zou toch echt wel eens die gezichten willen zien van al die voorzitters, die het stadion voor het eerst zagen. Mijn opa was in 1934 bij de opening aanwezig tegen een franse club, hij kon het zich nog zo goed herinneren, een seizoenkaart voor de prijs van f 9,= !!! Ik zag voor het eerst een wedstrijd in de Meer tegen Austria Wien, wat een ervaring maak je dan mee, zo anders dan op TV. Helaas was juist deze wedstrijd het diepte-punt in de geschiedenis van de Meer. Gelukkig waren er meer hoogte- dan dieptepunten zoals die beauties van Bergkamp, Litmanen, Petterson, de Boertjes. Wereld-saves van Stanley, rushes van Overmars en Finidi, Blind die altijd op de goede plaats stond, afscheidwedstrijden noem maar op. Wat me ook altijd opviel in de Meer was dat de grasmat bijna altijd perfect was, dat is in andere stadions wel eens anders. Als Ajax in de Meer speelde had ik altijd het gevoel Ajax kan hier niet verliezen, zelfs gelijk- spelen was een zeldzaamheid. Nu gaan we naar de Arena, het is niet anders maar daar wordt het ook genieten rekenmaar! de Meer, bedankt voor alles!!
Toegevoegd op: 00:37:26, 10-5-96, vanaf host Hlm24.pi.net (145.220.207.24)

toon den ouden (a.a.w.denouden@kub.nl) herinnert zich:
jezus, heeft er nu niemand iets te zeiken over die meer. Het was toch gewwon een schande dat de beste club van de wereld zo lang moest wachten op een stadion dat ze verdiende. O.k. de sfeer in de meer (rijmt) was caltijd ongeëvenaard maar zeg nu eerlijk, het was toch een schandalig oud hok wat hard aan vervanging toe was. Kijk, de Arena, dat is een stadion met de uitstraling van een wereldclub! Het moet een plezier zijn voor alle ajax-spelers (en hun tegenstanders) om in zo'n mooi stadion te mogen spelen. Het zijn mooie herinneringen die ik aan de meer overhoud, maar nee, ik laat er geen traan om dat hij word vervangen door de Arena.
Toegevoegd op: 11:19:27, 10-5-96, vanaf host prsrvr.kub.nl (137.56.0.176)

Guus () herinnert zich:
Mijn eerste wedstrijd was Ajax-pec zwolle in 1987 De laatste wedstrijd van het seizoen en het was de laatste wedstrijd van Milan's beste spits ooit en van een van de beste spitsen van ajax ooit Marco van Basten. Het werd 5-2 en onvergetelijk.Ik was 12 jaar. Sindsdien altijd seizoenkaart gehad en ik zal de meer nooit vergeten .
Toegevoegd op: 15:21:18, 14-5-96, vanaf host 192.87.6.176 (192.87.6.176)

Richard Tukkers (tukkers1@pi.net) herinnert zich:
Ik ben niet vaak bij een wedstrijd in de Meer geweest, dus ik heb ook geen soort band met de Meer zoals andere supporters. Ik vind het wel jammer dat de Meer "verdwijnt". Maar ik vind ook dat we er een prachtig stadion voor weerkrijgen, een stadion dat AJAX- waardig is, en waar we ook nog vaak zullen genieten, net als in de Meer.
Toegevoegd op: 16:07:39, 14-5-96, vanaf host Hen21.pi.net (145.220.199.21)

Chris McLoughlin () herinnert zich:
De eerste keer dat ik naar De Meer ging was in het begin van de jaren tachtig, met mijn vader. Ik had toen al een paar jaren in Nederland gewoond, maar ik was nog steeds niet fan van een bepaald elftal in Nederland - ik was, en ben nog steeds, een Liverpool fan. Het reden dat ik naar De Meer wilde gaan was dat ik een van de beste voetballers aller tijden wilde zien- Johan Cruijff. Mijn herinneringen van De Meer zijn dat ik het hand geschud heb van een levende legende. De Meer zelf vond ik veel te klein en oud, en was een grote teleurstelling voor een regelmatige bezoeker van Anfield Road, Liverpool. Dat is pas een stadion. Jullie moeten niet zo sentimenteel zijn; wees blij met jullie nieuwe stadion. P.S. Engeland gaat Euro96 winnen - tot ziens in Wembley! En nu moet ik gaan, want mijn eten is klaar.
Toegevoegd op: 19:25:34, 16-5-96, vanaf host humus2.ucc.hull.ac.uk (150.237.176.8)

Romario () herinnert zich:
Ik was een beetje moe in de meer.
Toegevoegd op: 12:38:07, 30-5-96, vanaf host MOWIS001.minocw.nl (192.87.142.2)

Branco Janssen () herinnert zich:
De herinneringen aan De Meer zijn heel mooi.Een van de mooiste vind ik de, DE omhaal van Van Basten in de kruising tegen Den Bosch. Maar ik ben bang dat AJAX nog meer mooie doelpunten gaat maken in de Amsterdam Arena!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 20:10:28, 3-6-96, vanaf host Maa44.pi.net (145.220.202.44)

Johan Schlepers (josch@cwi.nl) herinnert zich:
Als 6 jarig jochie aan de hand van mijn vader naar het stadion. Ik ben practisch op de middenstip geboren. Volgens de overlevering droeg ik een matrozenpakje (je weet wel met zo'n rij knoopjes). Tijdens de rust wilde ik niet naar het toilet maar de 2e helft was nog geen 5 minuten oud of ik begon te zeuren dat ik toch wel nodig moest. De wedstrijd was echter dusdanig spannend dat mijn vader wel aan zag komen, met al die knoopjes, dat het verlaten van de tribune een oponthoud zou betekenen van minimaal een kwartier. Mijn vader weigerde dan ook pertinent om met mij naar het toilet te gaan. Dit heeft hij geweten. Alles wat in de buurt stond en de discussie tussen mij en mijn vader had gevolgd bemoeide zich ermee. Uiteindelijk ging mijn vader overstag hetgeen hem 2 doelpunten en mij een wedstrijd of 3 kostte. Het was toendertijd heerlijk plassen in de meer. Persoonlijke herinnering: Ajax-Atletico de Bilbao 7 min. voor tijd 3-0 (uit 2-0 verloren) door S. Lerby
Toegevoegd op: 09:15:32, 4-6-96, vanaf host lynx.cwi.nl (192.16.191.123)

adolf paulson () herinnert zich:
it was a complete and utter dump and I am glad it has gone shame about the duffreplacement
Toegevoegd op: 11:00:24, 4-6-96, vanaf host dlib.linlithgowac.wlothian.sch.uk (194.82.136.99)

René Gijzemijter (0Gijzemijte01@Lelystad.flnet.nl) herinnert zich:
Amsterdam huilt, waar het eens heeft gelachen, Ja, wie heeft er eigenlijk geen herinneringen aan de Meer. Ik weet nog elke keer dat ik er was, de magie die mij over- kwam. Nooit zal ik de Meer vergeten. Maarja , in Augustus is de Meer niet meer. Ik hoop alleen dat Ajax in de Arena net zoveel glorie mag beleven als in de Meer.
Toegevoegd op: 18:58:57, 9-6-96, vanaf host 194.151.191.56 (194.151.191.56)

Jan F Eveleens (moppie@geko.net.au) herinnert zich:
Ik herrinner me niet veel van de meer anders dan dat het het huis is voor Ajax een van de Beroemste voetbal clubs in de Wereld Zelfs hier in Australie komen er 300 man om 5 uur 's morgens naar een voetbal wetstrijd van Ajax kijken dus dacht zegt wel wat
Toegevoegd op: 05:34:14, 14-6-96, vanaf host netra.geko.net.au (203.2.239.3)

Erwin de Gier (degier@dds.nl) herinnert zich:
Ik ben maar naar 1 wedstrijd in de meer geweest, Ajax-Volendam 1-4 '95/'96. Ik stond op de sfeervolste tribune van Nederland, F-side. Dat vak verdwijnt nu.
Toegevoegd op: 15:23:15, 19-6-96, vanaf host divg011.amc.uva.nl (145.18.146.127)

Superunknown () herinnert zich:
FUCK YOU Adolf Paulson!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Toegevoegd op: 20:39:02, 20-6-96, vanaf host Maa44.pi.net (145.220.202.44)

Sam Kartopawiro (unclesam@worldaccess.nl) herinnert zich:
Ik ben maar 1 keer in De Meer geweest en dat was in verband met een rondleiding betreffende ArenA georganiseerd door de AJAX supporters vereniging. We hebben toen de catacomben mogen bekijken en enkele spelers de hand drukken en ook meneer Van Gaal.
Toegevoegd op: 09:21:30, 22-6-96, vanaf host rtd4-8.worldaccess.nl (194.178.56.198)

Luuk Hoogerdijk (Sykey@tip.nl) herinnert zich:
Een van mooiste herinneringen komt uit het begin van het afgelopen seizoen en wel uit de wedstrijd Ajax- FC Utrecht, het Utrecht publiek zong vervelende dingen over de moeder van kluivert en het Ajax publiek ging hier zo hard mogelijk tegenin met het bekende 'Kluivert, Kluivert, we worden kampioen'. Kluivert kreeg toen een bal in de diepte en knalde de bal van even buiten de 16-meter in het doel, en fantastische goal zeker door alles wat er zich omheen afspeelde.
Toegevoegd op: 13:19:22, 23-6-96, vanaf host utrecht15.pop.tip.nl (143.177.29.25)

MARC VAN DER STAAY () herinnert zich:
DE MEER was gewoon mijn tweede huis........ Mijn eerste wedstrijd was AJAX-Groningen 3-0, 1988-1989.... Bergkamp scoorde een curieuze lobgoal van de zijlijn.... De Meer is voor mij altijd vak F geweest, het vuurwerk tegen Austria Wien, bij het afscheid van Pettersson, de goal in de laatste minuut tegen Roda in '90.... Ajax-Feyenoord in De Meer was echt wel tien keer zo mooi dan in het Olympisch!! De Meer is het meest Engelse stadion in Nederland, ongekende sfeer, dat zal (vrees ik) er niet beter op worden in de ArenA. De ArenA is noodzakelijk en schitterend maar waar komt de sfeer vandaan? Het Ajax bestuur heeft z'n best gedaan om de F-side door het hele stadion door te verspreiden, hetzelfde geldt voor vak M. Hopelijk vergis ik me en kunnen we de tegenstander bij iedere thuiswedstrijd als vanouds warm onthalen met een orkaan van lawaai!! *** DE MEER IK ZAL JE NOOIT VERGETEN!! *** ******* AJAX F-SIDE FOREVER ********
Toegevoegd op: 11:44:44, 25-6-96, vanaf host kun99-10.Nijmegen.NL.net (193.67.237.235)

Bojan Janssen () herinnert zich:
Het was een heel mooi stadion.Ik heb er veel mooie goals gezien. Zoals de prachtige omhaal,van Van Basten, in de driehoek.
Toegevoegd op: 13:52:31, 26-6-96, vanaf host Maa16.pi.net (145.220.202.16)

() herinnert zich:
MAIKEL JONGEJAN Het was zo een mooi stadion,de meer maar nu is de meer er niet meer. Ik kan er wel om janken, want nooit meer hoor je de meers klanken. Maar nu komt de Arena er weer aan, met zelfs een dak dat dicht kan gaan. Maar ja, zo gaat het nou eenmaal, nu wordt het in de Arena een hels kabaal. De meer was het mooiste stadion van allemaal, nu ben ik al een beetje kaal.
Toegevoegd op: 15:16:12, 28-6-96, vanaf host backup.NL.net (193.78.240.15)

André Verheul () herinnert zich:
Stadion De Meer, veel te klein, veel te verwaarloosd, veel te veel hekken, veel te slecht zicht, veel te slecht geluid van de speaker, veel te onzichtbaar scorebord, veel te lastig te bereiken, veel te supporter-onvriendelijk! Dat zo'n stadion toch het mooiste stadion van de wereld is, komt door Ajax en zijn fantastische historie. Die top-voetballers, met hun mooie, aanvallende spel. Met die wereldgoals... En De Meer is ook het mooiste stadion dankzij de supporters, die er ondanks alle ongemak toch elke keer weer waren. Tot aan de laatste dag. Niet alleen Ajax, maar (vooral) ook de supporters verdienen nu eens een goed stadion. Het is dat de Arena zo mooi wordt (is), anders had ik er De Meer toch niet voor willen inruilen... (Wie maakt de eerste goal in de Arena...?
Toegevoegd op: 21:21:03, 28-6-96, vanaf host asd09-22.dial.xs4all.nl (194.109.17.24)

() herinnert zich:
Ik moest als junior voetballen in Geuzenveld. Een hele uitstap voor voetballertjes uit Hendrik Ido Ambacht. Helaas werd de wedstrijd afgelast. Voor niks in Amsterdam dus. Troost? Naar de Meer, naar Ajax kijken. Wat leek dat kippenhok groot! Alleen jammer van al die Ajacieden.
Toegevoegd op: 18:08:02, 30-6-96, vanaf host rtd1-4.worldaccess.nl (194.178.56.242)

TNT (tnt@euronet.nl) herinnert zich:
De Meer heeft een groot deel van mijn leven meegemaakt: In de 70-er jaren mee met pa op vak Q, lege flesjes zoeken en die inleveren voor fl. 0,10. Schatrijk ben ik er geworden. In de 80-er jaren mijn wilde haren gekregen (en weer verloren) op vak F (de F-side). In de 90-er jaren weer terug naar de stads-zijde op vak P. En dan volgend seizoen naar de Arena in de Bijlmermeer. Mijn leven wordt wreed verstoort.....
Toegevoegd op: 19:44:27, 3-7-96, vanaf host p117.asd.euronet.nl (194.134.0.181)

Jacco van der Worp (j.h.s.vanderworp@student.utwente.nl) herinnert zich:
Mijn eerste keer in de Meer, is geweest in het seizoen 1991/1992, het seizoen van de Uefabeker. Het ene hoogtepunt na het andere.. Ik weet niet meer welke wedstrijd de eerst was die ik er zag, ik geloof tegen RKC. Ik dacht iets als 5-2. Ik was voorgoed verslaafd, dat gaat ook nooit meer over. vijf mooie jaren op vak F. Mooie en mindere momenten, met als hoogtepunten het afscheid van Pettersson en Rijkaard. Ik heb er met kippevel bijgestaan en de tranen in mijn ogen. Hoe kunnen mensen met zovelen tegelijk zo intens van iemand houden. 20000 mensen, de hel voor iedere tegenstander, de hemel voor ons. Ik zal De Meer mijn leven lan niet vergeten. Laten we met zijn allen in de Arena iets net zo moois creeren. Laat de wereld sidderen voor Ajax. We rule!! Vaarwel De Meer!
Toegevoegd op: 23:41:13, 4-7-96, vanaf host cal038063.student.utwente.nl (130.89.229.145)

Kees van de Kolk () herinnert zich:
Herineringen
Toegevoegd op: 14:06:44, 10-7-96, vanaf host 131.211.168.95 (131.211.168.95)

jerry kuijpers (jerry@tip.nl) herinnert zich:
hagenees

Meer in de meer zegge zhu,dat er gebeurd

Wat ik herinner,dat ik op mijn bek pleur

Dat ik moest rennen,om niet te worden vermoord

Nadat ADO had gescoord

Toegevoegd op: 20:30:48, 11-7-96, vanaf host leiden13.pop.tip.nl (143.177.28.23)

roger () herinnert zich:
ik ben nooit in de meer geweest omdat als je in het zuiden woont niet de kans krijgt om kaartjes te kopen wel ben ik in het andere stadion geweest en binnenkort in de arena , van vrienden heb ik gehoord dat het gezellig is jammer dat hij weg gaat ik was er graag heen geweest
Toegevoegd op: 23:27:00, 12-7-96, vanaf host mst1-15.worldaccess.nl (194.178.85.158)

SEBASTIAAN CROESE (HAARLEM ) herinnert zich:
Mijn eerste keer in de MEER was in het seizoen 93/94 eindelijk werden we weer eens landskampioen. Het was de wedstrijd tegen Fc Utrecht op 20 februari. AJAX kwam in het eerste kwartier al op een 3-0 voorsprong door goals van Seedorf,Davids en Litmanen. Litmanen was die dag jarig en werd 23 jaar. Kwartier voor het einde kreeg hij een publiekswissel hij werd vervangen door Nwankwo Kanu. Iedereen dagt dat het zeker wel 7-0 of zelfs 8-0 zou worden maar het bleef teleurstellend 3-0. Maar mijn mooiste gebeurtenis in de Meer was het afscheid van Stefan Pettersson. Het geknal van vuurwerk om je heen en de fakkels die brande dat je na ruim een half uur nog hoorde. Toen het eenmaal afgelopen was en je naar huis wilden gaan kon dat niet omdat het helemaal blank stond. Het was erg mistig en het stonk vreselijk naar vuurwerk maar ik had het er graag voor over. Mijn vader die mee was gegaan was die hele dag doof. De wedstrijd was niet om aan te zien Stanley menzo moest 2x de bal uit zijn net vissen. FC Groningen won dan ook met 2-0 geloof ik , maar wat maakte het uit AJAX was al twee dagen kampien!! Wat blijft is de mooie herinnering en de eeuwige liefde tussen de club en zijn supporters en een echte Ajaxcied:Stefan Petterson. Ik vind het vreselijk dat de MEER afgebroken word. Alle Ajax suppoters zullen de Meer nooit vergeten en ik ook niet. En laten we er wat moois van maken daar in de Amsterdam ArenA. ADIEU DE MEER !! tenslotte nog een mop. Weet je waarom er om de KUIP in Rotterdam kippengaas is gespannen?.NEE!! Omdat er anders 'de Haan' ervan door gaat en wat moeten al die kippen zonder Haan! Volgend seizoen worden we weer EUROPEES KAMPIOEN!!! afz Sebastiaan Croese
Toegevoegd op: 12:33:35, 13-7-96, vanaf host p306.asd.euronet.nl (194.134.0.230)

T.Klieber (klieber@euronet.nl) herinnert zich:
De echte ajax fan zal stadion de meer nooit meer vergeten ______________________________________________
Toegevoegd op: 20:14:26, 19-7-96, vanaf host p120.asd.euronet.nl (194.134.8.52)

() herinnert zich:
Gewoon een gezellig stadion. Het zal nooit meer zo gezellig worden als in de MEER. Maar we krijgen er wel iets moois voor terug. Elco Wiemer.
Toegevoegd op: 21:50:56, 20-7-96, vanaf host vhn50.pi.net (145.220.223.50)

Jurien Korzelius () herinnert zich:
Ajax-Groningen in '95/'96. Samen met een Groningse vriend van mij tussen de F-siders. Ajax won natuurlijk met 4-1 . Maar van een ontzettend fanatieke Ajacied kreeg mijn Groningse vriend een hand. Met de woorden: "Jij bent een echte supporter, daar houden wij in de meer van." Heerlijk de MEER. Pilsje drinken,voetballen kijken.... met zijn allen. Prima sfeertje. Jammer maar nooit meer de MEER. Ik zal je nooit vergeten. In de Arena zal het hopelijk net zo mooi worden. Groetjes aan alle Ajacieden. Wij staan als een man... Jurien.
Toegevoegd op: 23:57:00, 21-7-96, vanaf host hlv1-p56.worldonline.nl (154.9.137.56)

Kronenburg (ajaks@euronet.nl) herinnert zich:
Mijn eerste wedstrijd in de meer was er een tegen sparta. Dit was tevens een wesdtrijd die AJAX verloor met 2-1. En om de dag nog erger te maken werd ik na de wedstrijd ook nog hardhandig door de ME de tram uitgezet,omdat we de chauffeur zijn trammetje gingen verbouwen. Maar mijn mooiste moment was en zal altijd blijven die geweldige omhaal tegen Den Bosch van onze eigen Marco van Basten. De Meer we zullen je nooit meer vergeten,You are de Champion
Toegevoegd op: 11:03:52, 22-7-96, vanaf host p106.asd.euronet.nl (194.134.8.38)

hans de Groot () herinnert zich:
Een ontzettend lelijk stadion, een psv fan
Toegevoegd op: 22:40:48, 22-7-96, vanaf host slp03020.slip.utwente.nl (130.89.203.20)

anne weeterings (-) herinnert zich:
Ik kan me niet veel meer herinneren van de Meer. Maar ik weet wel dat het een mooi stadion was. Hoeveel jaar heeft het bestaan? Ik geloof een jaar of 96, dus dan was het wel een fijn stadion om in te spelen. DE MEER IS NIET MEER!
Toegevoegd op: 09:44:34, 23-7-96, vanaf host prsrvr.kub.nl (137.56.0.176)

anoniempje (g.a.w.weeterings@kub.nl) herinnert zich:
De Meer is jammergenoeg niet meer. Dag, mooi stadion, ik zal je missen.
Toegevoegd op: 12:10:29, 23-7-96, vanaf host prsrvr.kub.nl (137.56.0.176)

Erik Lotte (www.ae-rox@dds.nl) herinnert zich:
De wetsrijd tegen Den-Haag zal ik nooit meer vergeten. het was in seizoen 91-92, het stadion de Meer was uitverkocht. Ajax Speelde zo fantasties dat Den-Haag vernederd werdt met 7-0. Den-haag stond stil en Ajax walsde er over heen. Ik zal het sfeerje uit de Meer toch wel missen en zal ook bij het afschijd zijn van stadion de Meer.
Toegevoegd op: 19:46:58, 24-7-96, vanaf host galjoen.cs.vu.nl (130.37.16.8)

Peter Spruit () herinnert zich:
Vaarwel stadion de Meer, morgen ga ik nog een keer langs en daarna waarschijnlijk nooit weer. Nog een keer langs betondorp, linksaf door het hek, kijken, omdraaien want anders wordt ik gek.
Toegevoegd op: 00:28:28, 25-7-96, vanaf host ut93.pi.net (145.220.194.93)

() herinnert zich:
dit is een afscheids
Toegevoegd op: 13:59:55, 28-7-96, vanaf host boompie-ppp4.knoware.nl (193.78.127.61)

() herinnert zich:
wat nu
Toegevoegd op: 14:03:04, 28-7-96, vanaf host boompie-ppp4.knoware.nl (193.78.127.61)

Jeroen A.Geurtsen (jeroen@webcity.nl) herinnert zich:
Ben er nooit geweest, zal er ook nooit meer komen. ............doodzonde !
Toegevoegd op: 11:31:02, 29-7-96, vanaf host multi.webcity.nl (194.235.66.66)

Nick Koimans (margarek@ozemail.com.au) herinnert zich:
Ik ben nu 66 jaar oud en woon in Australie. Ik ben het eerst naar Ajax geweest als klein kind tegenover het stadion in de Meer En daarna was juist als trots, dat mijn Ajax speelde in het nieuwe stadion. Ik kan allen verdriet hebben, niet naar Ajax te kunnen gaan, voor hun eerste wedstrijd in het ne nieuwe stadion. Ajax forever. Ajax fireside.
Toegevoegd op: 06:49:51, 3-8-96, vanaf host proxy3we0.proxy.ozemail.net (203.108.7.37)

AJAX FAN (Eindhoven) herinnert zich:
HANS DE GROOT JE BENT EEN KANKER POOT JIJ MET JE PSV VAL TOCH DOOD. MONGOOL!!!!! AFZ FANATIEKE F-SIDER.
Toegevoegd op: 12:45:09, 3-8-96, vanaf host p527.asd.euronet.nl (194.134.8.179)

Ap van Dongeren (apper@udel.edu) herinnert zich:
Het mooiste van de Meer was dat de tribunes pal aan het veld stonden. Mijn favoriete plaats was in het staanvak achter het doel bij de AOW'ers. Ik herinner me een wedstrijd tegen RKC. Het stond al 3-0 en niemand maakte een woord vuil aan "die boeren". Maar ze bleven in onvervalst Amsterdams kankeren op de eigen verdediging, maar wel met humor. Menzo lag af en toe in een deuk van het lachen. Een opmerking staat in mijn geheugen gegrift: "Laat die Jonk maar weer paling gaan vissen" (maar dan op zijn Jordanees).
Toegevoegd op: 16:29:50, 6-8-96, vanaf host 128.175.90.29 (128.175.90.29)

peter groenendaal (peterg@ottawa.net) herinnert zich:
Bijna is de Meer niet meer! Dat is zeker. Ik ben daar opgegroeid en nu woon ik hier in Ottawa, Canada. Als jongen van tien speelde ik voor VV Watergraafsmeer en wij slopen na onze wedstrijden, tegen b.v. Ajax B6, geruisloos het stadion binnen via een plank over de sloot bij de bijvelden. Dat zal bij de Amsterdam Arena wat moeilijker gaan. Hopelijk blijven de talenten en de kampioenschappen komen. Maak er wat van.
Toegevoegd op: 22:03:09, 6-8-96, vanaf host slip-ppp21.ottawa.net (205.211.5.21)

T.V.R. () herinnert zich:
Wat ik zo bijzonder vond aan De Meer, dat het zo gezellig was. Dat zo´n grootte club als Ajax zo´n leuk en lief stadionnetje kon hebben. Dat is zeer bijzonder en daarom vindt ik het erg jammer dat ze weggaan van de Middenweg.
Toegevoegd op: 22:05:52, 6-8-96, vanaf host hgl41.pi.net (145.220.199.41)

hans schijf (101234.2210@compuserve.com) herinnert zich:
Als jochie van een jaar of 12 (alweer 25 jaar geleden) stond ik eens per 14 dagen 's morgens om 10 uur voor de hekken van 'de Meer'om een kaartje voor de wedstrijd te bemachtigen. Het waren de gouden AJAX jaren dus vrijwel altijd uitverkocht, maar altijd was er die "oude man" die aan de kleinsten voor het hek (bijna platgedrukt)alvast kaartjes verkocht. In 1992 werd ik weer platgedrukt omdat er nog enkele kaartjes werden verkocht voor de Finale van de UEFA-cup in het Olympisch (wat miste ik dat oude mannetje). De ontelbare mooie en minder mooie momenten in 'de Meer' zijn in mijn geheugen gegrift en ik hoop dat de ArenA een heel klein beetje van 'de Meer' mee kan nemen want gezellig was het in dat kleine stadionnetje aan de middenweg. Ik heb gister 6 augustus 1996 het laatste moment van 'de Meer' meegemaakt en ik had de grootste moeite mijn tranen te bedwingen toen voor het laatst de lichten uitgingen. De Meer je bent niet meer, maar voor mij blijf je er toch altijd.
Toegevoegd op: 16:17:00, 7-8-96, vanaf host ad01-109.compuserve.com (199.174.128.109)

Sander van Minnen (boss@eagle.cyber.iaf.nl) herinnert zich:
Just a good old memory...
Toegevoegd op: 19:43:13, 10-8-96, vanaf host mas02-13.dial.xs4all.nl (194.109.33.46)

Robbert () herinnert zich:
Love u meer dan de meer, de meer !!
Toegevoegd op: 00:08:38, 13-8-96, vanaf host ztm06-02.dial.xs4all.nl (194.109.32.163)

jan-maarten van gils (kapnou@dds.nl) herinnert zich:
Mijn mooiste herinnering was de wedstrijd Ajax-MVV, ondanks het gelijke spel (2-2). Het was nl. de laatste wedstrij van Brian Roy en Ron Willems. Roy zat de hele eerste helft op de bank. Maar na lang scanderen stuurde Louis hem de dug out uit. Roy zelf kreeg tranen in zijn ogen. Als uitsmijter scoorde John van Loen ook nog eens achter zijn standbeen langs.
Toegevoegd op: 15:48:57, 14-8-96, vanaf host 2pc241.ubvu.vu.nl (130.37.92.241)

Pierre van der Gijp (pierre&hacom.nl) herinnert zich:
Herinneringen aan de Meer zijn natuurlijk herinneringen aan AJAX. Als geboren Rotterdammer had ik het thuis niet makkelijk als AJAX-fan. Maar gelukkig wist mijn cluppie mooie successen te behalen en vaak te winnen van aartsrivaal Feijenoord (de club van mijn ouweheer).

Toen ik wat ouder werd (en dichter in de buurt van Amsterdam kwam te wonen) heb ik gelukkig nog een groot aantal wedstrijden live kunnen meemaken. In het Olympisch (die ouwe betonkolos) en natuurlijk in De Meer. Herinneringen zijn er dan ook plenty. Het valt me op dat er weinig of geen mensen hebben geschreven over die ene, fantastische, weergaloze lob van de (voor mij nog steeds) grootste aller tijden..... Het was de terugkeer van Johan Cruijff (als speler) op de Nederlandse voetbalvelden. Velen scandeerden zijn naam; ook veel negatief! Wat moest die ouwe geldwolf bij ons Ajax? Ik was blij, want Johan was een grootheid, en ik dacht dat-ie Ajax weer in hogere sferen zou kunnen brengen. Veel jonge, veelbelovende voetballers om zich heen....moest kunnen! Afijn, op een gegeven moment krijgt J.C. de bal aangespeeld, net buiten de 16. Op z'n karakteristieke manier laveert-ie om twee man heen, ziet Edward Metgod iets te ver voor zijn doel staan en bedenkt zich geen moment.......Met een schitterende boog zweeft de bal over de goalie heen en verdwijnt achter hem. De Meer explodeert! Cruijff is terug......en hoe! Met een aktie rekent hij af met de mensen die niets van zijn komst moesten hebben. En ik juich dubbel....AJAX komt voor....Cruijff scoort...in DE MEER!

Toegevoegd op: 20:18:46, 17-8-96, vanaf host box.hacom.nl (193.67.233.8)

Maaike Everaarts () herinnert zich:
De Meer voor mij? Een enorm gevoel van 'thuis zijn'. Vooral de allerlaatste competitiewedstrijd op 28/05/96 tegen Willem II (5-1). De sfeer, het schitterende voetbal! Bedankt de Meer voor een fantastische herinnering! Ik zal die zondagen nooit never meer vergeten!
Toegevoegd op: 15:25:55, 26-8-96, vanaf host pc1b103.ed-ihh.hj.se (193.10.210.69)

roel schuurbiers () herinnert zich:
De meer was een gezellig stadion wel een beetje pijnlijk voor mij als FEYENOORD fan. Het was klein maar had wel sfeer, meer dan het olympisch stadion. Daar werden helaas de echte ajax-feyenoord wedstrijden gespeeld. Dit is en zullen de enige echte wedstrijden van het seizoen blijven, ondanks die kut boeren in Eindhoven want die zullen nooit echte supporters krijgen die alles voor hun cluppie doen. Roel
Toegevoegd op: 11:45:52, 27-8-96, vanaf host bd24.pi.net (145.220.211.24)

Renzo Borst (renborst@pi.net) herinnert zich:
Stadion de Meer is AJAX.'s Avonds was het altijd het gezelligst in de Meer. De mooiste momenten vond ik de af- scheidswedstrijden van Bergkamp en Jonk, Petterson en na- tuurlijk Frankie Rijkaard. Ik denk dat de Arena veel te groot is om het net zo gezellig als de Meer te krijgen.
Toegevoegd op: 00:03:26, 29-8-96, vanaf host hedr16.pi.net (145.220.220.16)

jose marx () herinnert zich:
het gevoel dat het nooit meer zo wordt als in de meer is bijna niet te verdragen geen hordes mensen en massa's politie en daar wonnen we tenminste! de arena zal nooit de sfeer krijgen die de meer had!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 17:01:02, 31-8-96, vanaf host amf85.pi.net (145.220.198.85)

jose marx () herinnert zich:
het gevoel dat het nooit meer zo wordt als in de meer is bijna niet te verdragen geen hordes mensen en massa's politie en daar wonnen we tenminste! de arena zal nooit de sfeer krijgen die de meer had!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 17:01:19, 31-8-96, vanaf host amf85.pi.net (145.220.198.85)

jose marx () herinnert zich:
mijn herinnering aan de meer is de geweldige sfeer en het gevoel dat je echt een dagje uit was. in de meer had je het gevoel dat je een persoon was en niet een nummer. dat is wat ik me het meest herinner uit de meer
Toegevoegd op: 17:05:31, 31-8-96, vanaf host amf85.pi.net (145.220.198.85)

Willem (scorer@dds.nl) herinnert zich:
Tja, voor mij is De Meer Vak A, met de loempia verkoper die altijd werd toegeschreeuwt: heb je eis? En natuurlijk de Vak A favorieten: Ron Willems, Richard W. Daartegenover John van den B, John van L. Of: welkom bij de de Dennis Bergkamp show, handgeschreven op A4-tjes tegen de man die Dennis nooit zg zitten, na een wedstrijd waarin hij 4 (of 5* scoorde) Allermooiste moment: Kanu, tegen NAC (?), de sleep, het wippertje, weer een sleep, vallend met links... dan wordt je toch gek? En Johnny, lo Bello, met een gekromt schot tegen Den Haag, 1-0. De Meer - Elsa's na - alles wordt wennen in die overdekte sporthal.
Toegevoegd op: 00:27:24, 1-9-96, vanaf host huisie-ppp6.knoware.nl (193.78.124.208)

Ferry Versteegen () herinnert zich:
Ajaxgevoel, iedereen had het erover, de mensen die er geregeld kwamen wisten wat dat was. In het gezellige stadion dicht op het veld zitten, het gras ruiken, het geklets om je heen. Nu de ArenA, echt een wereldstadion. Maar na vier wedstrijden gezien te hebben kan ik een gevoel van heimwee toch niet onderdrukken. Natuurlijk weet ik ook wel dat een topclub als Ajax een modern stadion verdient, en waarschijnlijk al veel eerder had moeten hebben. En okee, als je dan toch uit De Meer weg gaat is er geen mooier stadion te bedenken dan de schitterende ArenA. Het Ajax gevoel, is het verdwenen met het nieuwe stadion?
Toegevoegd op: 11:35:52, 5-9-96, vanaf host www-proxy.crl.research.digital.com (192.58.206.21)

bas ruiter () herinnert zich:
Mijn mooiste herinnering aan de Meer is de wedstrijd AJAX-FC DEN BOSCH met daarin natuurlijk die fantastische omhaal van MARCO VAN BASten ik hoop dat er in de arena net zulke mooie momenten zullen komen, dus tot ziens in de arena
Toegevoegd op: 10:23:34, 10-9-96, vanaf host 145.81.65.185 (145.81.65.185)

Rob Onderwater (onderwat@chem.vu.nl) herinnert zich:
Inmiddels zijn er een aantal wedstrijden gespeeld in de Arena. En wat vooral opvalt, naast het verrotte veld, is het totale gebrek aan sfeer. Het Ajax-bestuur is geslaagd in zijn opzet om de F-side volledig te verspreiden over de zuidzijde. En met de dood van de F-side zijn de problemen weliswaar verdwenen, maar ook de sfeer. Verder dan wat handgeklap bij corners komt men meestal niet. De uitsupporters ruiken al na 5 minuten bloed en zijn vervolgens niet stil meer te krijgen. Oh, wat verlang ik terug naar de Meer. Met zijn gruwelijke pisbakken. Met zijn valpartijen bij doelpunten. Met zijn geur van gras, hasj en sigaren. Waar uitsupporters na een verbale uithaal al weer snel terug in hun schulp kropen. En na de wedstrijd met de staart tussen de benen afdropen op de trekker. Ik ben niet meer wezen kijken bij de ruine van de Meer. Een kwartiertje alleen in vak G na de laatste wedstrijd was voldoende. En teveel.
Toegevoegd op: 18:04:11, 11-9-96, vanaf host mac251.chem.vu.nl (130.37.144.251)

patrick van kampen (dvkampen@mailbox.hol.nl) herinnert zich:
VORIG JAAR AUGUSTUS WAS IK MET MIJN ZOONTJE VAN 8 JAAR OUD IN DE MEER, TERWIJL ER NIEMAND AANWEZIG WAS. NOG NOOIT HEB IK HET VERLEDEN EN DE TOEKOMST EEN ZO GROTE ROL VOELEN SPELEN ALS OP DAT MOMENT. STUUR HEM A.U.B. WAT AJAX-MATERIAAL TOE. ZIJN ADRES IS: PATRICK VAN KAMPEN, MARIJKESTRAAT 14, 2202TV NOORDWIJK AJAX, VEEL GELUK IN HET NIEUWE ONDERKOMEN EN LAAT ONS EN DE JEUGD VAN DE TOEKOMST NET ZO GENIETEN ALS WIJ DEDEN.
Toegevoegd op: 20:55:44, 22-9-96, vanaf host dial029.hol.nl (193.67.155.29)

Eileen (histro@pacific.net.sg) herinnert zich:
Well, I have yet to visit the Amsterdam Arena. But I promise to visit it when I go to Amsterdam next year. :) There are not a lot of fans here in Singapore that watch the Dutch league but I don't care and I love Ajax! There is not much information about Ajax in the local papers so I am really grateful for this page that you guys have set up! In my opinion, you are only "guilty" of a fabulous page, especially to info-starved fans like yours truly! Keep :) !
Toegevoegd op: 16:36:39, 25-9-96, vanaf host palo3.pacific.net.sg (203.120.90.45)

Elbert Geuze (fvgeus3t@ucfv.bc.ca) herinnert zich:
Ik ben een Hollander die in Canada woon, maar ik kijk nog graag naar Hollands voetball Ajax is nog steeds de nummer 1 voetball team in Nederland, Europa, en de Wereld. De Meer was een fantastische stadium, maar Ajax zal het in Amsterdam Stadium ook wel weer zeer goed doen. Bedankt voor deze fantastische web page.
Toegevoegd op: 23:49:25, 2-10-96, vanaf host 198.162.99.153 (198.162.99.153)

(Jan,Michael,Ed,Ed,Mark en de rest uit M) herinnert zich:
Vogeltje wat zing je vroeg....... Wat waren de beste herinneringen uit de meer? De sfeer, de stenen vanaf M op de Utrecht supporters De joints, het geschreeuw naar de tegenpartij of het gescheld op Van t,schip. Onze mooiste herinnering aan de meer is het vak. Ons vak M Tonny, Paultje, Hessels, Honing, Mischa, Michael, Van Lange en hoeveel meer namen kan ik noemen. Afspraken, de reisjes van SVEN, de pillen en de coke mee, en gaan met die banaan. Hangend aan het hek of liggend op de bank. Glippen kaarten doorgeven. Theo Damen uitschelden. Geen politie op het vak tolereren. Voorland, met zijn allen. Hoe oud ik ook zal worden en met jullie ons allemaal VAK M waren de echte supporterrs. Met tweehonderd man in Leipzig, 16 dagen cel in Munchen het kon niet op. VAK F en M kunnen nooit samen gaan. Natuurlijk wij hebben ook op het vak F gestaaan. De tijd van CBS ZAR ADMIX niemand op het vak dulden. POLLETJE met zijn ballen. Vak F is een goede leerschool om op M geaccepteerd te worden. Daarom moeten er wel weer twee vakken komen. F voor de opleiding en M voor het examen. By the way. BOYCOT PAUL ELSTAK en zijn teddy beer en koop het anti beren shirt bij de ARENA voor 20,-. EN AANTREKKEN NAAR ROTTERDAM HE!!!!!!! GROETEN VAN VAK MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Toegevoegd op: 12:36:37, 3-10-96, vanaf host 145.18.29.21 (145.18.29.21)

Willy van der Reijden (wa.van_der_reijden.obc.acta@med.vu.nl) herinnert zich:
Voorland De middenweg was een feest om met de 9 doorheen te rijden. Steeds weer met half dichtgeknepen ogen loeren naar de flitsen training die je nog kan zien, als de bladeren van de bomen het zicht tenminste niet lieten verdwijnen. En dan, de volgende wedstrijd, waar kunnen de kaartjes gekocht worden voor Ajax-Volendam ? Dat was dus uitsluitend bij de kassa van de meer zelf. Het wachten in de rij voor de kassa was vaak het toppunt van voorpret voor de wedstrijd. Het speculeren en zwetsen over wedstrijd en spelers, blessures en de Vorm. Helaas is de kassa verdrongen door de gleuf van de SENS verkoop. Geen zoektocht door de stad naar de voorverkoop die de kaartjes van jouw vak heeft. Maar nu, jammer voor de Meer, de Nieuwe Meer gaat het echt weer helemaal worden. Postmodern AJAX met postmodern voetbal. Let's go !! Met zoon en dochter (6 en 4 jaar) naar volksvermaak 1: OJOX !!!!!!!
Toegevoegd op: 12:38:39, 4-10-96, vanaf host 130.37.202.100 (130.37.202.100)

krekel van de berg () herinnert zich:
In de meer kon je de f-side nog horen.
Toegevoegd op: 16:10:28, 9-10-96, vanaf host 145.18.105.50 (145.18.105.50)

taik fuchten () herinnert zich:
In de Meer zat ik altijd loempias te eten met oom piet. toen won ajax altijd. In de Arena eet ik hamburgers en speelt Ajax erg slecht.
Toegevoegd op: 16:13:37, 9-10-96, vanaf host 145.18.105.50 (145.18.105.50)

() herinnert zich:
Hannes Zettler erönnert seeö: Ich had never gewösen to te Sdatiom, parce que Ich bön SK STURM GRAZ Fön.
Toegevoegd op: 10:13:26, 10-10-96, vanaf host 194.8.131.164 (194.8.131.164)

Harry NAC () herinnert zich:
D'r was geen sfeer in de meer !!!! Behalve als NAC daar moest spelen....
Toegevoegd op: 15:19:26, 10-10-96, vanaf host 194.151.171.4 (194.151.171.4)

Denis v Leijenhorst () herinnert zich:
Waarom moest hij nu zo nodig de fik in terwijl er een goeie sweer was. De meer was meer dan een stadion. Ik wens de f-side veel geluk met hun aktie vorr een plek in de arena.
Toegevoegd op: 19:43:47, 10-10-96, vanaf host 194.178.19.73 (194.178.19.73)

franklin Lehmler () herinnert zich:
die vuile kut janus van psv die de lijst omdraait moet zijn bek houden want er valt niet te kutten met ajax ps:zonde he dat onze louis weg gaat de groetten aan alle ArenA Bezoekkers
Toegevoegd op: 16:12:05, 14-10-96, vanaf host 194.151.174.143 (194.151.174.143)

Olav Versloot () herinnert zich:
Natuurlijk was de Meer het mooiste STADION van Nederland !! De eerste keer dat ik er was, was op 18-10-1980(of 1981), met m'n vader naar Ajax-NAC. Ik had een slecht debuut, 2-2,op dat moment is de vonk over- gesprongen. Enkele jaren later kocht ik een seizoenkaart, vak G. Vanaf dat moment ging het alleen maar beter (dat hoef ik niemand uit te leggen) Het mooiste moment was het afscheid van Frank Rijkaard: vuurwerk, een Europacup I, en al het mooist wat je maar kan verzinnen. P.S.:Als je ranglijst omdraait staat groningen inderdaad bovenaan, maar waar staan die gloeilampen dan ????
Toegevoegd op: 15:52:30, 17-10-96, vanaf host 145.92.44.249 (145.92.44.249)

Mario schildermans (Mario.Schildermans@student.kuleuven.ac.be) herinnert zich:
De Meer, 1 begrip, 2 woorden, 6 letters die me altijd zullen bijblijven. Ik heb nooit de kans gehad om een wedstrijd in het stadion mee te maken maar ben wel een aantal keren er geweest om de sfeer op te snuiven. De laatste maal was dat de kampioenenwedstrijd Ajax - Willem II. Ik heb een stukje van de wedstrijd (ongeveer één vierde van het veld) gezien vanop een container die buiten het stadion stond. Maar ik kan je verzekeren dat ik heb genoten. Zeker van het feestje achteraf op het Leidseplein. Daar bleek nogmaals dat jullie Nederlanders veel maffer zijn dan wij, nuchtere Belgen. Er is dus blijkbaar toch een verschil tussen ons. Hoewel ! Zowel voor Nederlanders als Belgen is er maar één wereldclub en dat is de AFC Ajax. Nog een kleine oproep aan de Belgische Ajax-fans. Zijn er mensen die busreizen organiseren vanuit België (in de buurt van A'pen of Leuven) of wil je gewoon contact met deze Belgische Ajax supporter : Mail me ! En misschien tot binnenkort in de ArenA
Toegevoegd op: 00:26:10, 18-10-96, vanaf host 134.58.127.1 (134.58.127.1)

Daan () herinnert zich:
Ik herinner me niks, ben er nooit geweest, stom, niet waar? Tja, ik kan 't ook niet helpen.
Toegevoegd op: 12:39:03, 24-10-96, vanaf host 145.72.34.104 (145.72.34.104)

Ronald (ront@skygames.com) herinnert zich:
I traveled from San Diego. I saw Ajax Amsterdam v. Groningen, November 19, 1995 at De Meer, It was incredible to see the great champions, Finidi, Kanu, Kluivert, Jari, the De Boers, Davids, Blind, Overmars, Bogarde and Ed Van Der Saar in the small stadium, the green field, the familiar red and white, the shouts and chants of Dutch, the cold rain from off the North Sea that I crossed the night before. The swift Ajax, like birds in flight.
Toegevoegd op: 21:44:46, 31-10-96, vanaf host 204.128.193.116 (204.128.193.116)

Michael van Ommering () herinnert zich:
Het was zo'n mooi stadion. Ik hoop dat Ajax in de ArenA net zo goed gaat spelen
Toegevoegd op: 18:34:02, 3-11-96, vanaf host 194.151.70.38 (194.151.70.38)

Claus () herinnert zich:
Weer trekken wij ten strijden,voor rood,zwart en groen.Vechten ten alle tijden,N.E.C wordt kampioen.
Toegevoegd op: 14:10:48, 6-11-96, vanaf host 130.89.231.106 (130.89.231.106)

Bum-joon Hong () herinnert zich:
Hi?Ajax? i'm Korean.my name is "Bum-joon Hong". 2002 World cup will play Korea and Japan. Congraturate to biuld Ajax's new stadium-De meer(?)-!!!! Good-Bye~See you later~
Toegevoegd op: 07:35:54, 7-11-96, vanaf host 202.30.7.103 (202.30.7.103)

Danny Heesakkers (denzel@freemail.nl) herinnert zich:
Vak R, daar zaten we elke wedstrijd weer(rechts boven in de hoek).De geur van vette jointjes en sigaren omringde ons. Nu ik er aan terug denk krijg ik heimwee naar de meer. Hier gebeurde het telkens weer. De magie die dat stadion heeft(daar is het nog steeds) is ongekend in de wereld. Elke 5 minuten een goal, dat wilde we zien. Kluivert die weer eens scoorde. Overmars die er op links vandoor ging en met rechts binnen knalde dat waren de echte tijden.De tijden dat je het getik van de bal nog kon horen, het bollen van het net (niet die namaak netten zoals bij psv,maar die zonder uitsteeksels). Ik verlang weer terug aan die broodjes hamburger voor ons vak van FL4,50.
Toegevoegd op: 12:42:36, 8-11-96, vanaf host 132.229.201.47 (132.229.201.47)

() herinnert zich:
De F-side komt terug in de Arena, maar de Meer komt nooit meer terug.
Toegevoegd op: 12:56:24, 13-11-96, vanaf host 145.18.243.135 (145.18.243.135)

martijn (nijk@dag.nl) herinnert zich:
Het gevoel dat je al gewonnen had voordat je binnen was ! Dat was "de meer"!!!!!!!
Toegevoegd op: 15:25:27, 13-11-96, vanaf host 194.151.9.10 (194.151.9.10)

Juerg M. Sonderegger (jsonderegger@openoffice.ch) herinnert zich:
Hallo, ich kenne eure Stadion leider noch nicht. Ich werde jedoch im Mai 96 eure Stadt besuchen...und vielleicht habe ich noch Zeit um das Super-Stadion zu besuchen. I' like Ajax!!!
Toegevoegd op: 02:31:22, 23-11-96, vanaf host 194.209.32.100 (194.209.32.100)

Bas Stolwijk (stolsel@dds.nl) herinnert zich:
Mijn allereerste wedstrijd van Ajax was in '93-'94. Ajax-Rkc 3 1 IK zat in vak B. Schuin achter mij was de perstribune en een oer-gezellig cafe, waar ik bij de jongsten hoorden. Het mooiste moment was toen ik de tribune betrad en heel langzaam het veld voor mij opdoemde...rillingen vlogen over mijn rug. De man die mij had meegenomen was onze huisschilder die al jaren een seizoenskaart had. Ik dank deze man dat hij mij meenam. Twee stoeltjes verder mij zat Frank Masmijer.(tja...) en ik zag Youp van het Hek, Jack-HIJ ZIT!!!-van Gelderen, en meer bekende Ajax liefhebbers. Het mooie aan vak B was dat je achter de dugout van de tegenstander zat en wanneer deze `brave' man opstond vroegen wij `heel beleefd' of deze eikel wilde gaan zitten, omdat wij de wedstrijd wilde zien. Vele keren ben ik uiteindelijk hier geweest en dank ik mijn liefde voor Ajax aan die mooie dagen dat ik in de Meer ben geweest. Nu volg ik Ajax door Nederland (Feyenoord-Ajax) en ben ik in het Olympisch Stadion geweest. De man die mij meenam naar de Meer heeft geen genoeg kaarten kunnen bemachtigen voor de ArenA, dus ben ik daar nog niet geweest. Kortom: De Meer heeft veel voor mij betekend en het is spijtig dat ik later mijn kinderen hier niet mee naar toe te nemen om hen uit te leggen waarom ik Ajax liefhebber ben...
Toegevoegd op: 12:19:02, 26-11-96, vanaf host 145.85.85.28 (145.85.85.28)

Eric Steur (121483@hh4.hsholland.nl) herinnert zich:
Mijn eerste keer in De Meer was een wedstrijd tegen RKC. Het was de zondag voor de wedstrijd tegen Austria ('staafincident'). Ik stond in vak P. Ik kan me er niet zo veel meer van herinneren, wel weet ik dat Ronald de Boer een goede pot speelde en dat het 1-0 werd of zo. Die woensdag zal ik echter nooit meer vergeten. Ik zat in vak M. Ajax had het heel moeilijk. Op het moment dat Ajax op het punt stond uitgeschakeld te worden begon het gesodemieter in vak F. Toen de wedstrijd gestaakt werd zong het stadion "F-side bedankt!". Wat me nog steeds is bijgebleven is de foto van een eenzame supporter na de wedstrijd in vak M. Een verlaten tribune met een teleurgestelde, zijn hoofd neergebogen, Ajax-supporter. Dit is mij naast het afscheid van Bergkamp en Jonk, Pettersson en Frank Rijkaard het meest bijgebleven. AJAX FOREVER! Ook in de ArenA!!
Toegevoegd op: 15:11:59, 27-11-96, vanaf host 145.81.64.140 (145.81.64.140)

Marcello Pierangeli (marcello.pierangeli@natwest.com.au) herinnert zich:
Ik woon nu alweer bijna 6 jaar in Australie. Maar ik moet eerlijk zeggen dat De Meer nog altijd een apart plaatsje bij mij heeft. ik heb zoveel tijd daar door gebracht. Ik kan niet precies meer herinneren welke wedstrijd mijn eerste was in De Meer, wel weet ik dat mijn eerste AJAX wedstrijd die ik bezocht als een klein jongetje van amper 7 jaar. dat was AJAX - Feyenoord in het olymisch stadion. Dat was het start signaal voor mij om vele,vele wedstrijden te bekijken het het machtige AJAX toe te juichen. wanneer ik op school vakanties was, dan was ik elke dag bij het trainingveld te vinden, om de training te bekijken, en een balletje te trappen. mijn mooiste herrinering in de meer zijn vele, maar er is een die ik speciaal bij mij houdt. Deze herrinering gaat terug naar December 1982 (geloof ik), AJAX - Haarlem. Johan Cruijff maakte zijn return op de nationale voetbal velden, in die zelfde wedstrijd een nieuwe voetbal talent en tevens een buurjongen waar ik vele uren mee heb gevoetbalt op de straat en op ons pleintje, dit talent was namelijk Johnny van't Schip. Voor mij, dit was een speciale belevennis, om niet alleen de beste speler allertijden weer te zien spelen, en tevens het intrede van johnny in het betaalde voetbal. Een andere herinnering is het prachtige doelpunt van Marco van Basten tegen Den Bosch. Onvergetelijk!! Ik kan me ook nog erg goed herinneren toen Louis van Gaal nog speelde als libero van Sparta en de fluit concerten die door het stadion gingen wanneer hij aan de bal kwam. Verleden jaar werd ie, in datzelfde stadion toegejuicht en ie werd gezien als de messias. Tijden veranderen, en zo ook stadions. Ik ben hier in Australie en ik heb zoveel informatie ontvangen die mijn vader me heeft toegestuurd over de ArenA, het ziet er erg fraai uit, maar als het dezelfde atmosfeer heeft als De Meer, betwijfeld me. Ik kijk er naar uit om volgend jaar in het stadion een wedstrijd zal zien in dit nieuwe stadion, die me dan ook herinneringen zal geven, zoals De Meer dat heeft gedaan. Alleen Tijd zal dat vertellen.....
Toegevoegd op: 06:55:03, 29-11-96, vanaf host 203.63.139.36 (203.63.139.36)

Jeff Huisman (jeff9@pi.net) herinnert zich:
Het wordt nooit meer als in de Meer Jeff Huisman DE Meer VAK A nu voel ik me nr 406-rij 28 stoel 108 en waarschijnlijk ga ik niet meer omdat ik het in die badkuip geen klote aan vindt en dat heeft niet met het mindere voetbal te maken want ik heb sinds mijn 5e een seizoenkaart en ik ben nu bijna 39
Toegevoegd op: 17:45:51, 7-12-96, vanaf host 145.220.214.54 (145.220.214.54)

Linda Boekkamp (linda_boekkamp@nl.compuware.com) herinnert zich:
Toen ik aan mijn collega, Marie-Louise van Beek (50) vroeg of ze zich iets leuks kon herinneren over De Meer, zei ze: "Wat is dat?". Verder wil ik alleen over De Meer kwijt dat ik blij ben dat de parkeerproblemen op zondag in Diemen e.o. zijn opgelost.
Toegevoegd op: 14:26:37, 10-12-96, vanaf host 193.78.88.130 (193.78.88.130)

een rood\witte (middenstip @philips stadion) herinnert zich:
Een gezellig klein stadion,en een goede sfeer zelfs bij toppers als ajax -psv .Al moest je af en toe wel een helm op,De ArenA kan hier nog een reuze punt aan zuigen. en ROEL SCHUURBIER EN ALEX KRUYSHOOP zulke mannen als jullie horen echt in rotje knor thuis,geen verstand van voetbal zeker?? Weet je trouwens waarom Haan trainer bij F is ,wil een tijdje niets met voetbal te maken hebben. Als P.S.V. er niet was zou ik zeker meer tijd in de Meer hebben doorgebracht.
Toegevoegd op: 22:44:02, 13-12-96, vanaf host 143.177.49.30 (143.177.49.30)

Kris Kobes () herinnert zich:
Ik ben er 1 keer geweest het was erg mooi
Toegevoegd op: 12:21:47, 14-12-96, vanaf host 145.220.129.4 (145.220.129.4)

JOHAN ((johan.c@barca.tra.sp)) herinnert zich:
Hallo,ici Johan(sjjj).Nou,de Meer dat is het gewoon(sjjj). Je moet natuurlijk altijd afwegen waarom je Arenatje gaat bouwen(sjj). Nou,dat afwegen moet je doen als je een paar factoren kent(sjjj). Die factoren bepale de subcategorien waaruit je je informatie haalt voor het bouwen van een nieuw stadion(sjjj).Hiermee het einde.
Toegevoegd op: 16:37:37, 19-12-96, vanaf host 130.89.179.35 (130.89.179.35)

Barry Beerman (barbeer@pop.pi.net) herinnert zich:
mijn mooiste moment in de meer was toen Johan Cruijff tegen Haarlem Van Buiten het strafschopgebied Edward Metgod omzeilde met een subtiele voetbeweging en scoorde.
Toegevoegd op: 04:39:32, 31-12-96, vanaf host 199.3.14.215 (199.3.14.215)

me (ajax@amsterdam.nl.net) herinnert zich:
Ajax slacht PSV!
Toegevoegd op: 05:13:26, 31-12-96, vanaf host 199.3.14.215 (199.3.14.215)

arnold deVries (ad2112@interlynx.net) herinnert zich:
It was May 1967 as a six year old my father and my opa took me to a game. I was in Holland on a holiday and we got to see Ajax against DWS (what happenned to that team). The loudness and fireworks and a Cruyff goal are indelibly etched in my mind. Also indelibly etched in my mind was that for "tv" reasons Ajax was not in the red and white, rather they were in Blue. Figures the one ime I was in Holland I miss those world renown shirts. That is all.And after Canada's National team (we'll be in France in 98) it is Hup Holland!!!
Toegevoegd op: 03:48:51, 1-1-97, vanaf host 204.50.192.20 (204.50.192.20)

Olaf en Kasper VAK F (josbert@3wis.nl) herinnert zich:
Het mooiste van de Meer vond ik de ludieke acties van de F-Side. Bijvoorbeeld het vuurwerk bij bijzondere gelegenheden zoals het afscheid van Bergkamp, Jonk, Pettersson en Rijkaard. Maar ook de Kees Kist Pyromaan actie was er een om nooit te vergeten. Kees Kist (AZ) had zojuist zijn verzekering geprobeerd op te lichten door een brand te stichten. Helaas viel Kees door de mand hetgeen door de jongens van F werd beantwoord met het gooien van luciferdoosjes, aanstekers en zelfs brandblussers. Ook de meest originele yells en strijdkreten van Nederland kwamen van vak F. De herdertjes lagen bij nachte is ooit tijdens een suffige Ajax Roda bedacht. Ook het tatatatata aanvalluh wat tijdens het ek88 populair werd kwam van vak F. Eigenlijk was F de meest spraakmakende side van Nederland. Door als supporters zoveel mogelijjk in de belangstelling te komen (Staaf incident 1989) kwam Ajax eind jaren tachtig financieel in de problemen. Toen kwam van Praag en vanaf die tijd ging alles weer bergop. Mijn eigen herinneringen zijn eigenlijk ontelbaar. Elke thuiswedstrijd lopen over het dijkje langs de snelweg bij Diemen en dan het viaduct over en door de kleine ingang bij vak H. Dan naar links en het vak op. Overal bekende gezichten. Als we met een aantal gasten waren en het was uitverkocht dan gingen we altijd het vak op met onze seizoenkaarten. Dan leenden we wat kaarten van onze gabbers op het vak en dan liepen we weer naar buiten. Vervolgens deelden we dan die kaarten uit en konden we met z,n allen naar binnen. Ik kan wel eeuwig doorgaan met herinneringen maar dat zou deze site niet ten goede komen. Laatst kwam ik met lijn 9 op de middenweg waar ooit de Meer heeft gestaan en bij die troosteloze aanblik van dat kale stuk grond kreeg ik tranen in mijn ogen DE MEER YOU WILL NEVER DIE!
Toegevoegd op: 16:32:06, 2-1-97, vanaf host 193.78.25.175 (193.78.25.175)

Een echte ajax-supporter (mjsuijk@worldonline.nl) herinnert zich:
Mijn eerste keer in de Meer was tegen NAC. Ajax won met 3-1. Drie schitterende doelpunten. Later ben ik nog vele keren geweest. Maar de eerste keer bleef het leukst. Nu zit ik in de Arena en ik moet zeggen, ik begin het steeds meer naar m'n zin te krijgen! Tot ziens (en hou vol in deze moeilijke tijden voor een echte voetbalfan!)
Toegevoegd op: 20:03:19, 7-1-97, vanaf host 154.9.132.19 (154.9.132.19)

Een echte ajax-supporter (mjsuijk@worldonline.nl) herinnert zich:
Mijn eerste keer in de Meer was tegen NAC. Ajax won met 3-1. Drie schitterende doelpunten. Later ben ik nog vele keren geweest. Maar de eerste keer bleef het leukst. Nu zit ik in de Arena en ik moet zeggen, ik begin het steeds meer naar m'n zin te krijgen! Tot ziens (en hou vol in deze moeilijke tijden voor een echte voetbalfan!)
Toegevoegd op: 20:03:35, 7-1-97, vanaf host 154.9.132.19 (154.9.132.19)

Een echte ajax-supporter (mjsuijk@worldonline.nl) herinnert zich:
Mijn eerste keer in de Meer was tegen NAC. Ajax won met 3-1. Drie schitterende doelpunten. Later ben ik nog vele keren geweest. Maar de eerste keer bleef het leukst. Nu zit ik in de Arena en ik moet zeggen, ik begin het steeds meer naar m'n zin te krijgen! Tot ziens (en hou vol in deze moeilijke tijden voor een echte voetbalfan!)
Toegevoegd op: 20:04:55, 7-1-97, vanaf host 154.9.132.19 (154.9.132.19)

sigrid () herinnert zich:
Toegevoegd op: 02:09:11, 15-1-97, vanaf host 143.177.28.26 (143.177.28.26)

sigrid (s.hutchisonv.d.meer@tip.nl) herinnert zich:
Mijn gekste herinnering aan DE MEER is de open dag van 1993. Mijn vriendinnen hadden bij wijze van vrijgezellenparty bedacht dat het wel een goed idee zou zijn mij, als echte ajacied, in een FEYENOORD_T_SHIRT naar de Meer te laten gaan. Ik heb dat enge shirt aangedaan en er zoveel handtekeningen van (oud)ajax-spelers op laten zetten dat het F-woord niet meer te lezen was. Ik heb vreselijk veel commentaar gehad, maar het was een geweldige dag. Alleen die Johnny Rep he, die moest en zou die handtekening op de voorkant (borsthoogte!) zetten.....
Toegevoegd op: 02:13:45, 15-1-97, vanaf host 143.177.28.26 (143.177.28.26)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 02:14:04, 15-1-97, vanaf host 143.177.28.26 (143.177.28.26)

sigrid (s.hutchisonv.d.meer@tip.nl) herinnert zich:
Mijn gekste herinnering aan DE MEER is de open dag van 1993. Mijn vriendinnen hadden bij wijze van vrijgezellenparty bedacht dat het wel een goed idee zou zijn mij, als echte ajacied, in een FEYENOORD_T_SHIRT naar de Meer te laten gaan. Ik heb dat enge shirt aangedaan en er zoveel handtekeningen van (oud)ajax-spelers op laten zetten dat het F-woord niet meer te lezen was. Ik heb vreselijk veel commentaar gehad, maar het was een geweldige dag. Alleen die Johnny Rep he, die moest en zou die handtekening op de voorkant (borsthoogte!) zetten.....
Toegevoegd op: 02:14:34, 15-1-97, vanaf host 143.177.28.26 (143.177.28.26)

Pedro Paulo () herinnert zich:
I watched some games from De Meer Stadium on TV, but my last memorie is the strogest one. THE FIRE! It was so sad because De Meer is part of Ajax's history, I meam. De Meer looked like the Atlético Paranaense's stadium, my team here in Curitiba, Brazil. Graaaande AJAX.
Toegevoegd op: 14:59:49, 15-1-97, vanaf host 161.148.39.131 (161.148.39.131)

Ed Overmars () herinnert zich:
Geboren achter De Meer en geboren ajaxied. Helaas De Meer, hij is niet meer.
Toegevoegd op: 16:41:06, 6-2-97, vanaf host 145.72.53.28 (145.72.53.28)

arno otte (otte@xs4all.nl) herinnert zich:
mijn mooiste moment in de meer was dat ik in 1995 met de beste voorzitter alle tijden op het veld mocht bij de wetstrijd ajax groningen ik was uitgenodigd als 35000 lid van de supporters vereneging
Toegevoegd op: 04:19:04, 13-2-97, vanaf host 194.109.46.73 (194.109.46.73)

arno otte (otte@xs4all.nl) herinnert zich:
mijn mooiste moment in de meer was dat ik in 1995 met de beste voorzitter alle tijden op het veld mocht bij de wetstrijd ajax groningen ik was uitgenodigd als 35000 lid van de supporters vereneging
Toegevoegd op: 04:19:20, 13-2-97, vanaf host 194.109.46.73 (194.109.46.73)

Jonny Boy () herinnert zich:
It was a sad sight to see the De Meer stadium go to rubble it brought a tear tomy eye. By the way any Ajax fans out there, AJAX are good but LIVERPOOL are the true champions of the game.
Toegevoegd op: 17:42:19, 21-2-97, vanaf host 194.193.103.130 (194.193.103.130)

arno otte (otte@xs4all.nl) herinnert zich:
mijn moois't moment in de meer was alle momenten want de meer was grandios veel meer sfeer dan die arena die arena mag van mijn afbranden
Toegevoegd op: 02:41:03, 6-3-97, vanaf host 194.109.46.24 (194.109.46.24)

Edwin Wittink,Hippolytushoef (AURORA2tref.nl) herinnert zich:
Pettersson,wie kent hem niet, Pettersson,Pettersson, 't is een echte Ajacied!
Toegevoegd op: 00:39:28, 11-3-97, vanaf host 145.72.55.34 (145.72.55.34)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 08:46:30, 11-3-97, vanaf host 195.240.41.2 (195.240.41.2)

Marc van Zuylen () herinnert zich:
Enkele mooie momenten in de Meer voor mij waren het afscheid van Stefan Petterson en Frank Rijkaard. Het gevoel wat je toen kreeg dat zul je in geen enkel stadion, waar ook ter wereld, kunnen voelen.
Toegevoegd op: 13:23:45, 16-3-97, vanaf host 194.151.174.158 (194.151.174.158)

Marc van Zuylen () herinnert zich:
Enkele mooie momenten in de Meer voor mij waren het afscheid van Stefan Petterson en Frank Rijkaard. Het gevoel wat je toen kreeg dat zul je in geen enkel stadion, waar ook ter wereld, kunnen voelen.
Toegevoegd op: 13:23:56, 16-3-97, vanaf host 194.151.174.158 (194.151.174.158)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 15:01:53, 25-3-97, vanaf host 194.229.156.50 (194.229.156.50)

De Dierenpappa's (dierenpappa@goudenboekje.nl) herinnert zich:
De meer is niet meer, daarom is het er niet minder om.. het zij zo, maar weet wel dat de arena meer en meer de meer vervangt.
Toegevoegd op: 17:40:44, 26-3-97, vanaf host 194.151.9.15 (194.151.9.15)

Marc Schartz (Marc@schartz.demon.nl) herinnert zich:
Mijn mooiste voetbalmomenten heb ik in de MEER beleefd. Kampioenswedstrijden, afscheidwedstrijd Frank Rijkaard, maar ook wat mindere momenten. Ajax is de club en blijft de club, ook in de ARENA. Ik vind het jammer, dat de MEER gesloopt is. Waarom konden ze het niet onder Monumentenzorg plaatsen, net als het Olympisch Stadion. P.S. Jongens hou alstublieft op met die vechtpartijen, voordat er nog meer doden vallen!!!!!!!
Toegevoegd op: 19:19:02, 28-3-97, vanaf host 194.159.231.42 (194.159.231.42)

Marc Schartz (Marc@schartz.demon.nl) herinnert zich:
Mijn mooiste voetbalmomenten heb ik in de MEER beleefd. Kampioenswedstrijden, afscheidwedstrijd Frank Rijkaard, maar ook wat mindere momenten. Ajax is de club en blijft de club, ook in de ARENA. Ik vind het jammer, dat de MEER gesloopt is. Waarom konden ze het niet onder Monumentenzorg plaatsen, net als het Olympisch Stadion. P.S. Jongens hou alstublieft op met die vechtpartijen, voordat er nog meer doden vallen!!!!!!!
Toegevoegd op: 19:19:36, 28-3-97, vanaf host 194.159.231.42 (194.159.231.42)

Dave Weiner (dweiner@ucsd.edu) herinnert zich:
I remember when I was so drunk and stoned, I pissed on the guy standing next to me in the bathroom by accident. He happened to be a Feyenoord supporter. What are the odds???
Toegevoegd op: 21:14:21, 31-3-97, vanaf host 132.239.111.60 (132.239.111.60)

Dave Weiner (dweiner@ucsd.edu) herinnert zich:
I remember when I was so drunk and stoned, I pissed on the guy standing next to me in the bathroom by accident. He happened to be a Feyenoord supporter. What are the odds???
Toegevoegd op: 21:14:49, 31-3-97, vanaf host 132.239.111.60 (132.239.111.60)

Remco Streng (rstreng@freemail.nl) herinnert zich:
De Meer: Ajax-Fortuna Sittard, de laatste wedstrijd van seizoen '82/83. Ik was een jaar of 10 en aan de hand van mijn vader ging ik, na er maandenlang naar toegeleefd te hebben, naar een wedstrijd van het grote AJAX. Ik als geboren Ajax-fan (letterlijk want ik ben tijdens Bayern Munchen-Ajax in 1973 geboren) werd bij de eerste blik op de lichtmasten vanaf de snelweg verliefd op het stadion. We waren getuige van een unieke wedstrijd, zelfs voor Ajax- begrippen: de uitslag was 6-5 voor Ajax en het was de laatste wedstrijd van Cruyff, Lerby, Schrijvers en Jesper Olsen. Later kreeg de wedstrijd in VI als waarderingscijfer een 10! Nu 14 jaar later, en seizoenkaarthouder in de ArenA denk ik met weemoed terug aan mijn staanplaats in vak G, het patatje voor de wedstrijd bij de patatkar aan de Diemen- zijde en het programmablad De Kick-off (gelukkig hebben we in DAS een waardige vervanger). Wat zou ik graag zien dat er in de ArenA net zo'n klok als in het laatste jaar in De Meer komt te hangen: hij tikt de tijd weg hoe lang het duurt voor dat we van de ArenA terug naar de Meer verhuizen.
Toegevoegd op: 09:55:08, 2-4-97, vanaf host 145.89.74.186 (145.89.74.186)

Remco Streng (rstreng@freemail.nl) herinnert zich:
De Meer: Ajax-Fortuna Sittard, de laatste wedstrijd van seizoen '82/83. Ik was een jaar of 10 en aan de hand van mijn vader ging ik, na er maandenlang naar toegeleefd te hebben, naar een wedstrijd van het grote AJAX. Ik als geboren Ajax-fan (letterlijk want ik ben tijdens Bayern Munchen-Ajax in 1973 geboren) werd bij de eerste blik op de lichtmasten vanaf de snelweg verliefd op het stadion. We waren getuige van een unieke wedstrijd, zelfs voor Ajax- begrippen: de uitslag was 6-5 voor Ajax en het was de laatste wedstrijd van Cruyff, Lerby, Schrijvers en Jesper Olsen. Later kreeg de wedstrijd in VI als waarderingscijfer een 10! Nu 14 jaar later, en seizoenkaarthouder in de ArenA denk ik met weemoed terug aan mijn staanplaats in vak G, het patatje voor de wedstrijd bij de patatkar aan de Diemen- zijde en het programmablad De Kick-off (gelukkig hebben we in DAS een waardige vervanger). Wat zou ik graag zien dat er in de ArenA net zo'n klok als in het laatste jaar in De Meer komt te hangen: hij tikt de tijd weg hoe lang het duurt voor dat we van de ArenA terug naar de Meer verhuizen.
Toegevoegd op: 09:55:22, 2-4-97, vanaf host 145.89.74.186 (145.89.74.186)

(J.L.Vermeer@RCOndw.RuG.NL) herinnert zich:
Ik herinner me De Meer als een knus stadion waar de harde kern vooral voor sfeer zorgde tijdens een wedstrijd Ajax - Feyenoord. Het lijkt er nu op dat Ajax de sfeer moet zien te verbeteren tijdens de supportersrellen: Amsterdamse harde kern - Rotterdamse harde kern! Ik roep daarom iedereen op om Ajax de duels te laten uitvechten en er zelf een waar voetbalfeest van te maken in de schitterende ArenA.
Toegevoegd op: 11:46:24, 3-4-97, vanaf host 129.125.33.54 (129.125.33.54)

Rog!er () herinnert zich:
en over tien jaar heeft niemand het meer over die ruine bij diemen en die betonklomp in zuid
Toegevoegd op: 19:50:39, 6-4-97, vanaf host 141.2.133.68 (141.2.133.68)

Mazel () herinnert zich:
Veel herinneringen heb ik niet, hoewel... De 5 (?) keer dat ik ben geweest heeft AJAX altijd gewonnen! Onder andere bekerwedstrijd tegen Helmond Sport: 7-1 en daarna tegen FC Twente: 4-1 (ik dacht jaargang '93-'94 maar het kan ook later zijn geweest) De eerste keer in de ArenA dacht ik wel dat door mijn aanwezigheid (AJAX-Auxerre) er weer gewonnen zou worden. Ik was tot dan toe 5 keer in de Meer en 5 keer in het Olympisch Stadion geweest. Maar helaas alleen De Meer heeft de echte heilige grond !
Toegevoegd op: 20:11:07, 16-4-97, vanaf host 145.18.242.78 (145.18.242.78)

Mazel () herinnert zich:
Veel herinneringen heb ik niet, hoewel... De 5 (?) keer dat ik ben geweest heeft AJAX altijd gewonnen! Onder andere bekerwedstrijd tegen Helmond Sport: 7-1 en daarna tegen FC Twente: 4-1 (ik dacht jaargang '93-'94 maar het kan ook later zijn geweest) De eerste keer in de ArenA dacht ik wel dat door mijn aanwezigheid (AJAX-Auxerre) er weer gewonnen zou worden. Ik was tot dan toe 5 keer in de Meer en 5 keer in het Olympisch Stadion geweest. Maar helaas alleen De Meer heeft de echte heilige grond !
Toegevoegd op: 20:11:15, 16-4-97, vanaf host 145.18.242.78 (145.18.242.78)

ome hans () herinnert zich:
ben er nooit geweest, arena is wel heel mooi
Toegevoegd op: 20:14:12, 7-5-97, vanaf host 194.151.174.180 (194.151.174.180)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 20:14:38, 7-5-97, vanaf host 194.151.174.180 (194.151.174.180)

Peter Masson (p.masson@hanze.st.nl) herinnert zich:
Het was een extreem gezellig stadion. Als supporter van FC Groningen was ik bezoeker van de geweldige 5-5 wedstrijd. Ik heb nog nooit zo genoten van een wedstrijd EN een stadion
Toegevoegd op: 10:10:53, 14-5-97, vanaf host 145.37.91.14 (145.37.91.14)

William vant Veld () herinnert zich:
The first game i seen of ajax was at de meer and it was the happiest day in my life so far. I was very saddened that it burned down.
Toegevoegd op: 18:24:55, 16-5-97, vanaf host 204.81.76.149 (204.81.76.149)

Robert&Thieu Hurkmans () herinnert zich:
Wat wij ons nog kunnen herrineren van de Meer is dat er altijd een goede sfeer hing. Het was wel een amateuristisch stadion maar met de Arena gaat Ajax er wel op vooruit. Nog een week en dan is PSV kampioen Groeten aan alle BOEREN
Toegevoegd op: 14:11:11, 19-5-97, vanaf host 145.220.196.34 (145.220.196.34)

Thieu H (Someren (NB)) herinnert zich:
De meer ,de meer is er niet meer ik ben er wel eens geweest .Ik kom uit (NB) vlak bij philips clubke maar voetballers als Johan Cruif Neeskens,Zwart,Keizer,ENZ hebben ze niet. en niet te vergeten de mannen Europa cups tegen AC MILAAN Ik zelf voetbal al zo'n 25 jaar het valt me wel op dat heel veel voetballers voor ajax zijn en nog een ding KLUIVERT het ga je goed, mensen die zulke dingen schreeuwen die moeten uit kijken dat ze zelf niet van die dingen meemaken.
Toegevoegd op: 22:12:04, 19-5-97, vanaf host 145.220.196.71 (145.220.196.71)

Ayalon Blog (ayalon@dds.nl) herinnert zich:
Het prachtige spandoek dat altijd bij Vak R in de Meer hing Ayalon en Richard groeten Ajax bezoek mijn page
Toegevoegd op: 20:43:43, 21-5-97, vanaf host 194.158.160.227 (194.158.160.227)

Paul van der Zwaag () herinnert zich:
Een mooie herinnering van mij vind ik het afscheid van FRANK RIJKAARD, hoe hij, omgeven door rook in de middencirkel stond, prachtig!!!
Toegevoegd op: 18:27:08, 22-5-97, vanaf host 129.125.36.66 (129.125.36.66)

() herinnert zich:
Als ik aan Ajax denk denk ik aan De Meer. Van kinds af aan ben ik naar verscheidene wedstrijden van Ajax geweest in dat kleine sfeervolle stadion de meer. Elke was er een apart. En ik weet elke wedstijd nog wel voor mij te halen. Maar in het grote stadion de Arena is het wel veel mooier maar veel minder gezellig en sfeervol. Hadden ze de Meer maar nooit afgebroken. Bob Hoogenboom
Toegevoegd op: 14:15:25, 25-5-97, vanaf host 145.220.193.191 (145.220.193.191)

Spul van Wul (@TZEB) herinnert zich:
Het mooiste aan De Meer lag voor mij niet zozeer in het gebouw zelf. Het mooie was het publiek. Mensen die pure liefde voor de voetballerij en Ajax in het bijzonder hadden. Mensen die je in de Arena niet terug lijkt te kunnen vinden. Stopdassenen en lullige dixieland bandjes lijkt daar het credo. In de Meer leek het publiek ronduit verliefd op Ajax. In de Arena wordt alles, met name het publiek, uitgedrukt in geld (Arena's dus). In de meer voelde je je thuis en met respect bahndelt. In de Arena voel je je een onbelanrijke "klant". Toen Ajax in de Meer speelde werd er van Ajax gehouden en dat kon je aan de sfeer en het publiek merken.
Toegevoegd op: 11:14:29, 29-5-97, vanaf host 194.165.91.201 (194.165.91.201)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 22:12:02, 3-6-97, vanaf host 200.248.193.75 (200.248.193.75)

Cas de Zeeuw. () herinnert zich:
Ik vindt het jammer dat het sveer volle de MEER is afge- broken. Ik hoop allen dat AJAX in de Arena de zelfde prijzen haalt maar dan nog veel meer. En ik weet zeker dat, dat gaat gebeuren. Als het blijft het afbreken zonde want ik heb mooie herrineringen aan de MEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 12:57:47, 8-6-97, vanaf host 192.87.192.22 (192.87.192.22)

D.K Runderkamp (14) (daanr@dds.nl) herinnert zich:
Mijn eerste wedstrijd die ik zag was meen ik in het seizoen 1993/1994, omdat ik zo jaloers was op mijn broer die er al heen was geweest. Het was de wedstrijd Ajax - PSV in het Olympisch stadion. Ze wonnen met 2 - 0 twee keer Litmanen . Omdat ik de sfeer rond Ajax zo geweldig vond wou ik ook naar de meer, mijn eerste wedstrijd daar was Ajax - Volendam Wat ze met 4 - 1 wonnen, het was niet erg leuk want ik zat in vak N (stadszijde), maar in vak H (diemenzijde) was al veel leuker daar zag ik Ajax - MVV 4 - 1 en in dat zelfde vak ook Ajax - Cambuur 3 - 2 (0 - 2 in de rust), maar toen ik voor de eerste keer in de F - side kwam dat was machtig. Misschien was dat ook wel omdat ze met 6 - 0 wonnen van Twente. De Arena vind ik maar niets.(sfeerloos) Daan (14) (Muiderberg)
Toegevoegd op: 19:27:00, 8-6-97, vanaf host 194.178.73.14 (194.178.73.14)

D.K Runderkamp (14) (daanr@dds.nl) herinnert zich:
Mijn eerste wedstrijd die ik zag was meen ik in het seizoen 1993/1994, omdat ik zo jaloers was op mijn broer die er al heen was geweest. Het was de wedstrijd Ajax - PSV in het Olympisch stadion. Ze wonnen met 2 - 0 twee keer Litmanen . Omdat ik de sfeer rond Ajax zo geweldig vond wou ik ook naar de meer, mijn eerste wedstrijd daar was Ajax - Volendam Wat ze met 4 - 1 wonnen, het was niet erg leuk want ik zat in vak N (stadszijde), maar in vak H (diemenzijde) was al veel leuker daar zag ik Ajax - MVV 4 - 1 en in dat zelfde vak ook Ajax - Cambuur 3 - 2 (0 - 2 in de rust), maar toen ik voor de eerste keer in de F - side kwam dat was machtig. Misschien was dat ook wel omdat ze met 6 - 0 wonnen van Twente. De Arena vind ik maar niets.(sfeerloos) Daan (14) (Muiderberg)
Toegevoegd op: 19:27:17, 8-6-97, vanaf host 194.178.73.14 (194.178.73.14)

D. K Runderkamp (daanr@dds.nl) herinnert zich:
sorry dat hij twee keer is afgebeeld. Ik drukte op Reload.
Toegevoegd op: 19:31:52, 8-6-97, vanaf host 194.178.73.14 (194.178.73.14)

S.Asselman (asselman@freemail.nl) herinnert zich:
het is met geen pen te beschijfen hoe jammer het is dat DE MEER weg is.
Toegevoegd op: 18:28:58, 10-6-97, vanaf host 193.79.255.100 (193.79.255.100)

eyey eeeee () herinnert zich:
Wesley Buuron uit putte (N.B) is een grote ajax fan.De meer is een herdenking van mij.Vooral met al de spelers.De meer is nu een herdenkings teken van mijn zelf (GESCHIEDENIS). De Amsterdam Arena is prachtig. Vriendelijke Groeten: Wesley Buuron
Toegevoegd op: 13:59:54, 15-6-97, vanaf host 194.134.48.207 (194.134.48.207)

eyey eeeee () herinnert zich:
Wesley Buuron uit putte (N.B) is een grote ajax fan.De meer is een herdenking van mij.Vooral met al de spelers.De meer is nu een herdenkings teken van mijn zelf (GESCHIEDENIS). De Amsterdam Arena is prachtig. Vriendelijke Groeten: Wesley Buuron
Toegevoegd op: 14:00:21, 15-6-97, vanaf host 194.134.48.207 (194.134.48.207)

eyey eeeee () herinnert zich:
Wesley Buuron uit putte (N.B) is een grote ajax fan.De meer is een herdenking van mij.Vooral met al de spelers.De meer is nu een herdenkings teken van mijn zelf (GESCHIEDENIS). De Amsterdam Arena is prachtig. Vriendelijke Groeten: Wesley Buuron
Toegevoegd op: 14:00:38, 15-6-97, vanaf host 194.134.48.207 (194.134.48.207)

Dorien Duyn () herinnert zich:
In De Meer was zoveel sfeer. Iets wat in de Arena (bijna) niet meer terugvindt. Jammer dat dit niet meer terug te halen is. Waar zijn de supporters gebleven die de echte liederen kennen? Nu lijkt het alsof je vloekt wanneer je aan het zingen en het aanmoedigen bent. De Meer zal altij het AJAX-stadion blijven!
Toegevoegd op: 15:55:14, 16-6-97, vanaf host 194.229.156.112 (194.229.156.112)

Iceman () herinnert zich:
De sfeer was er fantastisch! Dat is iets wat ik nu in de ArenA vaak mis. Alhoewel ik wel toe moet geven dat er wat verbetering in gekomen is. Laat de ArenA net als vroeger de Meer sinoniem zijn voor sfeer.
Toegevoegd op: 16:53:34, 16-6-97, vanaf host 195.108.184.217 (195.108.184.217)

Iceman () herinnert zich:
De sfeer was er fantastisch! Dat is iets wat ik nu in de ArenA vaak mis. Alhoewel ik wel toe moet geven dat er wat verbetering in gekomen is. Laat de ArenA net als vroeger de Meer sinoniem zijn voor sfeer.
Toegevoegd op: 16:54:09, 16-6-97, vanaf host 195.108.184.217 (195.108.184.217)

Barry Kok (204713@hh4.hsholland.nl) herinnert zich:
De beste wedstrijd van Ajax ooit in de meer was in het seizoen 1991/1992. Ajax had een redelijke siezoensstart achter de rug onder coach Leo Beenhakker en het was voor FC Twente tijd om naar de meer te komen en een nederlaag te incasseren. FC Twente werd helemaal zoek gespeeld en Ajax kwam via Aron Winter als snel op een verdiende 1-0 voorsprong. Helaas werd het nog voor rust weer gelijk. Ajax speelde net als voor rust in de 2e helft fantastisch maar doelpunten vielen er niet meer. Ajax had een punt verloren maar kreeg van het publiek een staande ovatie voor het fantastische spel. Ajax bedankt voor die wedstrijd en de meer het zij zo, GONE BUT NEVER FORGOTTEN!!!!
Toegevoegd op: 14:11:22, 17-6-97, vanaf host 145.81.66.51 (145.81.66.51)

Kees Buuron (Kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Toegevoegd op: 19:58:21, 17-6-97, vanaf host 194.134.48.210 (194.134.48.210)

Wesley Buuron (Kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
De AJAX spelers zijn zo ie zo bekend bijvoorbeeld:Marc Overmars,Patrick Kluivert,Jari Litmanen enz.De meer is van #1995# niet meer bekend.De AMSTERDAM ARENA is bedoeld met de A van Amsterdam,en de andere A van Ajax.Louis Van Gaal heeft zijn best gedaan om de spelers te trainen.En de uit en thuis shirtjes zijn ook prachtig.I LOVE AJAX FOR REAL EN FOR EVER!!!!!!!! Ik ben 11 JAAR en ben met voetbal op school altijd Edwin Van De Sar.Ik heb ook een AJAX rekening. Natuurlijk bij de ABN AMRO!!!!!!!!!Ik heb laten horen dat ik een echte AJAX FAN BEN. Veel AJAX Groetjes: @Wesley Buuron@
Toegevoegd op: 20:13:43, 17-6-97, vanaf host 194.134.48.210 (194.134.48.210)

Michael Morsing () herinnert zich:
I am from Sweden and I have followed AJAX with some exceptions since the great early seventies. The football Ajax is playing at it´s best takes the game to a higher dimension, like when Brazil play at it´s height. You are getting happy to see Ajax play their special type of football. At the same time you get sooo sad when the team over and over again are destroyed by mainly Milan when they buy the best players and put them on the Milan reserve team. But well the players are not playing for Ajax at least and if you can rule by destryoing other teams, good for you. This it´s not much a remebering of De Meer which I have not seen in real life. It is a homage to the Ajax team, the Ajax way of playing football, the Ajax way of making glorious footballplayers out of youngsters. It´s a homage to a team that enriched part of my life and it´s a homage to names like Cruyff, Neeskens, Van Basten, Riijkaard, Davids, Winter, Blind, De Boers, Menzo, Hulshoff, Haan, Seedorf, Suurbier, Bergkamp, Liitmanen, Kanu, Blankenburg, Michels, van Gaal...the list can be very long. Thank you for all the wonderful moments Ajax has given me and for those moments to come.
Toegevoegd op: 11:36:34, 20-6-97, vanaf host 130.244.171.96 (130.244.171.96)

Michael Morsing (michael.morsing@swipnet.se) herinnert zich:
I am from Sweden and I have followed AJAX with some exceptions since the great early seventies. The football Ajax is playing at it´s best takes the game to a higher dimension, like when Brazil play at it´s height. You are getting happy to see Ajax play their special type of football. At the same time you get sooo sad when the team over and over again are destroyed by mainly Milan when they buy the best players and put them on the Milan reserve team. But well the players are not playing for Ajax at least and if you can rule by destryoing other teams, good for you. This it´s not much a remebering of De Meer which I have not seen in real life. It is a homage to the Ajax team, the Ajax way of playing football, the Ajax way of making glorious footballplayers out of youngsters. It´s a homage to a team that enriched part of my life and it´s a homage to names like Cruyff, Neeskens, Van Basten, Riijkaard, Davids, Winter, Blind, De Boers, Menzo, Hulshoff, Haan, Seedorf, Suurbier, Bergkamp, Liitmanen, Kanu, Blankenburg, Michels, van Gaal...the list can be very long. Thank you for all the wonderful moments Ajax has given me and for those moments to come.
Toegevoegd op: 11:37:56, 20-6-97, vanaf host 130.244.171.96 (130.244.171.96)

Dirk Van Der Poel (Kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Dirk Van Der Poel is een beetje ajax fan maar helemaal verzot van GERMINAL EKEREN!!!!!!!Zijn vrouw is helemaal verzot van DANI !!!!!!!!!!!Voor zijn vrouw is AJAX de TOP 10.Voor Dirk is GERMINAL DE TOP 10. Veel GERMINAL en AJAX groetjes: Dirk en Myriam.
Toegevoegd op: 20:39:55, 20-6-97, vanaf host 194.134.48.127 (194.134.48.127)

Dirk Van Der Poel (Kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Dirk Van Der Poel is een beetje ajax fan maar helemaal verzot van GERMINAL EKEREN!!!!!!!Zijn vrouw is helemaal verzot van DANI !!!!!!!!!!!Voor zijn vrouw is AJAX de TOP 10.Voor Dirk is GERMINAL DE TOP 10. Veel GERMINAL en AJAX groetjes: Dirk en Myriam.
Toegevoegd op: 20:40:41, 20-6-97, vanaf host 194.134.48.127 (194.134.48.127)

Dirk Van Der Poel (Kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Dirk is een beetje AJAX FAN maar helemaal VERZOT VAN GERMINAL.Zijn vrouw helemaal verzot van DANI!!!!!!(AJAX)Zei vindt AJAX HELEMAAL GAAF, EN GERMINAL IS HARSTIKKE HOT.Haar man denkt daar anders over!!!!!! Veel GERMINAL en AJAX groeten:Dirk en Myriam
Toegevoegd op: 20:52:36, 20-6-97, vanaf host 194.134.48.127 (194.134.48.127)

Dirk Van Der Poel (Kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Dirk is een beetje AJAX FAN maar helemaal VERZOT VAN GERMINAL.Zijn vrouw helemaal verzot van DANI!!!!!!(AJAX)Zei vindt AJAX HELEMAAL GAAF, EN GERMINAL IS HARSTIKKE HOT.Haar man denkt daar anders over!!!!!! Veel GERMINAL en AJAX groeten:Dirk en Myriam
Toegevoegd op: 20:53:16, 20-6-97, vanaf host 194.134.48.127 (194.134.48.127)

() herinnert zich:
I LOVE DE MEER
Toegevoegd op: 12:14:50, 23-6-97, vanaf host 194.134.13.19 (194.134.13.19)

Stephan (dani)Henze () herinnert zich:
I LOVE DE MEER
Toegevoegd op: 12:16:14, 23-6-97, vanaf host 194.134.13.19 (194.134.13.19)

Stephan (dani)Henze () herinnert zich:
I LOVE DE MEER
Toegevoegd op: 12:16:27, 23-6-97, vanaf host 194.134.13.19 (194.134.13.19)

() herinnert zich:
de Meer was o zo fijn wat doet het nu een pijn dat wij je verlaten gaan naar de arena waar je niet hoeft te staan toch had je wel een goede sfeer dat missen wij in de arena meer en meer de Meer was klein maar fijn daar wilden wij erg graag zijn nu moeten wij naar zo'n grote betonen kolos en daar wint Blind nu de tos maar er kunnen nu wel meer AJAX-supporters in en dat heeft toch ook erg veel zin. groetjes, Rob Scherpenzeel en Kees van der Neut
Toegevoegd op: 18:03:27, 30-6-97, vanaf host 195.241.128.61 (195.241.128.61)

Kees van der neut () herinnert zich:
de Meer was o zo fijn wat doet het nu een pijn dat wij je verlaten gaan naar de arena waar je niet hoeft te staan toch had je wel een goede sfeer dat missen wij in de arena meer en meer de Meer was klein maar fijn daar wilden wij erg graag zijn nu moeten wij naar zo'n grote betonen kolos en daar wint Blind nu de tos maar er kunnen nu wel meer AJAX-supporters in en dat heeft toch ook erg veel zin. groetjes, Rob Scherpenzeel en Kees van der Neut
Toegevoegd op: 18:04:15, 30-6-97, vanaf host 195.241.128.61 (195.241.128.61)

Jack Buuron (Kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Ik heb een oom en die vindt AJAX klote!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 15:59:17, 5-7-97, vanaf host 194.134.48.243 (194.134.48.243)

Jack Buuron (Kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Ik heb een oom en die vindt AJAX klote!! allen op2 DECEMBER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 16:00:58, 5-7-97, vanaf host 194.134.48.243 (194.134.48.243)

Kenneth (Kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Hallo ik heet KENNETH ik woon in belgie.Ik zie niet zo vaak Ajax op T.V. want dat zien we niet zo vaak in belgie.Maar ik heb het gezien bij mijn GROTE NEEF Wesley Buuron. #Veel Belgiese Groeten:Kenneth
Toegevoegd op: 16:10:35, 5-7-97, vanaf host 194.134.48.243 (194.134.48.243)

Robby Boerboom () herinnert zich:
Mij eerste wedstrijd in de Meer is een Europa-Cupwedstrijd geweest tegen Laussanne Sports. Het zal 76/77 geweest zijn ofzo. Ik was met een schoolvriendje en zijn pa. We stonden op de staantribune tegenover de F-side en als klein jochie voelde ik de onoverwinnelijke sfeer die er hing. AJAX won met 1-0 geloof ik en Krol viel later uit. Vanaf dat moment ben ik elk jaar wel een paar keer AJAX gaan bekijken. Maar eerlijk is eerlijk; de sfeer in de Meer was legendarisch omdat je er zo dicht op zat. Iets wat het Olympisch Sadion niet had, maar die had weer die oudheid die zo bij AJAX past. Persoonlijk vindt ik het een enorme blunder van het bestuur om de F-side niet vanaf de eerste wedstrijd in 1 vak te zetten. Waar denken ze nou waar de sfeer gemaakt wordt? Verder vindt ik de Arena wel AJAX waardig maar er moet nog zeer veel aan de sfeer gedaan worden. FUCK THE BOBOOS-SOCCER FOR THE PEOPLE! AJAX-FOREVER
Toegevoegd op: 16:39:00, 5-7-97, vanaf host 194.109.47.38 (194.109.47.38)

Ceci Sanchez (al533578@mail.mty.itesm.mx) herinnert zich:
This is the best team of the world.!!!! I'm mexican, a 21 year girl who loves Patrick Kluivert and this great team. The best of the lucks and keep being the best YOUNG team of the world. Ceci LOVE LOVE KLUIVERT LOVE LOVE........
Toegevoegd op: 09:07:33, 6-7-97, vanaf host 167.114.23.232 (167.114.23.232)

Ceci Sanchez (al533578@mail.mty.itesm.mx) herinnert zich:
This is the best team of the world.!!!! I'm mexican, a 21 year girl who loves Patrick Kluivert and this great team. The best of the lucks and keep being the best YOUNG team of the world. Ceci LOVE LOVE KLUIVERT LOVE LOVE........
Toegevoegd op: 09:08:20, 6-7-97, vanaf host 167.114.23.232 (167.114.23.232)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 23:40:28, 8-7-97, vanaf host 194.154.215.148 (194.154.215.148)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 23:41:53, 8-7-97, vanaf host 194.154.215.148 (194.154.215.148)

Philips-man (-Psv@kampioenen-) herinnert zich:
Alle kanker-Joden hun bek dicht over PSV, want dat is toch tering zeker wel de gekste club van Nederland!! Iedereen die anders denkt houdt dat maar lekker voor zich want kampioen worden doen we toch zeker weer het komende jaar en ook de daarop volgende 10 jaar. Paultje de Gekste uit Eindhoven. & L. van Gaal uit A'dam.
Toegevoegd op: 21:58:26, 10-7-97, vanaf host 195.241.132.37 (195.241.132.37)

Philips-man (-Psv@kampioenen-) herinnert zich:
Alle kanker-Joden hun bek dicht over PSV, want dat is toch tering zeker wel de gekste club van Nederland!! Iedereen die anders denkt houdt dat maar lekker voor zich want kampioen worden doen we toch zeker weer het komende jaar en ook de daarop volgende 10 jaar. Paultje de Gekste uit Eindhoven. & L. van Gaal uit A'dam.
Toegevoegd op: 21:59:11, 10-7-97, vanaf host 195.241.132.37 (195.241.132.37)

Frank () herinnert zich:
Die vieze t*ring philips man moet ze koppie houe, Ajax 4 EVER >>>>>>>>>>>>>>>>>AJAX<<<<<<<<<<<<<<<<
Toegevoegd op: 19:24:46, 15-7-97, vanaf host 192.87.101.1 (192.87.101.1)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 19:25:05, 15-7-97, vanaf host 192.87.101.1 (192.87.101.1)

john mateussen (eindhoven) herinnert zich:
Het mooiste moment was voor mij het afschijd van een groot speler Frank rijkaard.dit moment,met al het vuurwerk schitterend.Maar helaas Frank,en de meer ze zijn niet meer.
Toegevoegd op: 21:18:57, 17-7-97, vanaf host 194.151.78.92 (194.151.78.92)

Yuck () herinnert zich:
ik kots er over... YUCK... braak
Toegevoegd op: 00:20:20, 18-7-97, vanaf host 194.151.78.199 (194.151.78.199)

Kenny & Bart () herinnert zich:
De meer was een mooi stadion maar nu is er de Amsterdam Arena en ik hoop dat zij daar ook nog leuk voetbal spelen en veel overwinningen halen, net als in de meer.
Toegevoegd op: 00:09:00, 23-7-97, vanaf host 195.241.137.29 (195.241.137.29)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 04:07:55, 29-7-97, vanaf host 140.116.220.61 (140.116.220.61)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 20:41:18, 29-7-97, vanaf host 195.241.153.47 (195.241.153.47)

gerald zondag (h.zondag@fbu.ruu.nl) herinnert zich:
ik herinner me dat ajax tegen nac speelde en toen won ajax met 3-1 en met hele mooie doelpunten
Toegevoegd op: 10:09:06, 30-7-97, vanaf host 131.211.136.71 (131.211.136.71)

gerald zondag (h.zondag@fbu.ruu.nl) herinnert zich:
ik herinner me dat ajax tegen nac speelde en toen won ajax met 3-1 en met hele mooie doelpunten
Toegevoegd op: 10:09:19, 30-7-97, vanaf host 131.211.136.71 (131.211.136.71)

gerald zondag (h.zondag@fbu.ruu.nl) herinnert zich:
ik herinner me dat ajax tegen nac speelde en toen won ajax met 3-1 en met hele mooie doelpunten
Toegevoegd op: 10:10:30, 30-7-97, vanaf host 131.211.136.71 (131.211.136.71)

wouter () herinnert zich:
" De Meer" effe biertje halen onder de Reynolds, de weed geur van de hennepzijde kwam je te gemoet. Je was weer thuis. Effe aan je vrienden pasjes doorgeven, op naar het vak, je eige stekkie daarop vak H, tegen het hek van vak G. Sfeer, alles AJAX, "De Meer bedankt voor de niet te tellen fantastische momenten" Nu vak 127, kom op jongens we STAAN achter onze club!
Toegevoegd op: 23:16:18, 31-7-97, vanaf host 145.72.55.37 (145.72.55.37)

wouter () herinnert zich:
" De Meer" effe biertje halen onder de Reynolds, de weed geur van de hennepzijde kwam je te gemoet. Je was weer thuis. Effe aan je vrienden pasjes doorgeven, op naar het vak, je eige stekkie daarop vak H, tegen het hek van vak G. Sfeer, alles AJAX, "De Meer bedankt voor de niet te tellen fantastische momenten" Nu vak 127, kom op jongens we STAAN achter onze club!
Toegevoegd op: 23:16:54, 31-7-97, vanaf host 145.72.55.37 (145.72.55.37)

wouter () herinnert zich:
" De Meer" effe biertje halen onder de Reynolds, de weed geur van de hennepzijde kwam je te gemoet. Je was weer thuis. Effe aan je vrienden pasjes doorgeven, op naar het vak, je eige stekkie daarop vak H, tegen het hek van vak G. Sfeer, alles AJAX, "De Meer bedankt voor de niet te tellen fantastische momenten" Nu vak 127, kom op jongens we STAAN achter onze club!
Toegevoegd op: 23:17:25, 31-7-97, vanaf host 145.72.55.37 (145.72.55.37)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 15:33:46, 4-8-97, vanaf host 140.116.220.61 (140.116.220.61)

A. Maat () herinnert zich:
Twee herinneringen: 1. Jordanus Roodenburgh was mijn overgrootvader dus de band was altijd al speciaal. 2. Mijn eerste rijles op het terrein...
Toegevoegd op: 18:09:22, 4-8-97, vanaf host 192.86.155.91 (192.86.155.91)

A. Maat () herinnert zich:
Twee herinneringen: 1. Jordanus Roodenburgh was mijn overgrootvader dus de band was altijd al speciaal. 2. Mijn eerste rijles op het terrein...
Toegevoegd op: 18:09:36, 4-8-97, vanaf host 192.86.155.91 (192.86.155.91)

A. Maat () herinnert zich:
Twee herinneringen: 1. Jordanus Roodenburgh was mijn overgrootvader dus de band was altijd al speciaal. 2. Mijn eerste rijles op het terrein...
Toegevoegd op: 18:10:13, 4-8-97, vanaf host 192.86.155.91 (192.86.155.91)

Tony J. () herinnert zich:
I have seen almost all Ajax´s Champions Leagues games and I feel that every time people got very special feeling at De Meer stadion.So I don't like at all that De Meer were burned.Ajax's fan from Finland.
Toegevoegd op: 13:59:44, 5-8-97, vanaf host 194.251.255.252 (194.251.255.252)

Daan (daan@pemail.net) herinnert zich:
There will always be A J A X...
Toegevoegd op: 21:40:05, 17-8-97, vanaf host 156.153.255.234 (156.153.255.234)

Daan (daan@pemail.net) herinnert zich:
There will always be A J A X...
Toegevoegd op: 21:40:23, 17-8-97, vanaf host 156.153.255.234 (156.153.255.234)

roy kamphuis () herinnert zich:
Toegevoegd op: 13:55:22, 18-9-97, vanaf host 194.171.140.2 (194.171.140.2)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 10:55:29, 19-9-97, vanaf host 194.171.225.98 (194.171.225.98)

Sebastiaan K () herinnert zich:
Een mooi, gezellig stadion

Toegevoegd op: 09:38:39, 29-9-97, vanaf host 145.92.18.2 (145.92.18.2)

De eerste F-Sider () herinnert zich:
De echte oude Vak F ers weten het nog wel.Benny en Rob gingen altijd naar Engeland (jaren 70).Terug bij ajax op F kwamen de verhalen los hoe het dan wel in Engeland ging.Vakken vol met supporters met dassen.Deze twee hebben dat ook bij Ajax in de Meer geintroduceerd.Deze jongens zeiden toen tegen elkaar.Ons doel is bereikt als we 1 keer het heel Vak F vol krijgen met Rode Dassen en vlaggen. Dit gebeurd tegen AZ .Het was de kapioenswedstrijd
Toegevoegd op: 13:01:18, 3-10-97, vanaf host 193.78.240.185 (193.78.240.185)

ALFIE DIEGO (NET[JRVillar@King.edu] ) herinnert zich:
Als kleine jongen werd ik door mijn vader en broer mee- genomen naar De Meer. De eerste jaren zaten we op de gezins tribune. Later verhuisde we naar vak-G, en dat werd ons vak. De gedachten zullen altijd bij me blijven zoals; het wachten op de andere supporters groepen, de ontzettend pislucht achter het stadion, de ppprrrroooggggrrrraaammmmaaasss, het vuurwerk, het handje vol uit supporters belachlijk maken, en de grote hekken voor ons vak. Het is te veel om op te noemen maar een ding blijft me altijd bij; een thuis wedstijd tegen F.C. *tr*cht. Bogers kreeg een diepte bal en ging alleen op Menzo af, en hij lopte de bal hoog over Menzo heen, daarop begonnen die boeren al te juichen en vervolgens ging de bal via de lat over. Daarop begonnen het hele stadion los te komen, na die actie werd het 'hakken' in het Utrecht vak tegen de politie. Het werd een ware veldslag en uiteindelijk won Ajax deze uitstijd. Soms denk ik nog aan het oude vertrouwde plek op de Diemen- zijde. DE MEER IK ZAL JE NOOIT VERGETEN!!!! ER GEBEURDE MEER IN DE MEER. Alfie Diego Tennessee, U.S.A.
Toegevoegd op: 01:12:53, 6-10-97, vanaf host 208.27.7.135 (208.27.7.135)

ALFIE DIEGO (NET[JRVillar@King.edu] ) herinnert zich:
Als kleine jongen werd ik door mijn vader en broer mee- genomen naar De Meer. De eerste jaren zaten we op de gezins tribune. Later verhuisde we naar vak-G, en dat werd ons vak. De gedachten zullen altijd bij me blijven zoals; het wachten op de andere supporters groepen, de ontzettend pislucht achter het stadion, de ppprrrroooggggrrrraaammmmaaasss, het vuurwerk, het handje vol uit supporters belachlijk maken, en de grote hekken voor ons vak. Het is te veel om op te noemen maar een ding blijft me altijd bij; een thuis wedstijd tegen F.C. *tr*cht. Bogers kreeg een diepte bal en ging alleen op Menzo af, en hij lopte de bal hoog over Menzo heen, daarop begonnen die boeren al te juichen en vervolgens ging de bal via de lat over. Daarop begonnen het hele stadion los te komen, na die actie werd het 'hakken' in het Utrecht vak tegen de politie. Het werd een ware veldslag en uiteindelijk won Ajax deze uitstijd. Soms denk ik nog aan het oude vertrouwde plek op de Diemen- zijde. DE MEER IK ZAL JE NOOIT VERGETEN!!!! ER GEBEURDE MEER IN DE MEER. Alfie Diego Tennessee, U.S.A.
Toegevoegd op: 01:13:10, 6-10-97, vanaf host 208.27.7.135 (208.27.7.135)

both a (@@@@@@@@@@@@@@@@@@) herinnert zich:
Hoi beste ajax leden, ik ben Arwin. Ik kijk altijd naar AJAX...... Dit was mijn bericht @Vele AJAX groeten Arwin.......@
Toegevoegd op: 15:30:12, 19-10-97, vanaf host 194.134.48.219 (194.134.48.219)

both a (@@@@@@@@@@@@@@@@@@) herinnert zich:
Hoi beste ajax leden, ik ben Arwin. Ik kijk altijd naar AJAX...... Dit was mijn bericht @Vele AJAX groeten Arwin.......@
Toegevoegd op: 15:30:35, 19-10-97, vanaf host 194.134.48.219 (194.134.48.219)

both a (@@@@@@@@@@@@@@@@@@) herinnert zich:
Hoi beste ajax leden, ik ben Arwin. Ik kijk altijd naar AJAX...... Dit was mijn bericht @Vele AJAX groeten Arwin.......@
Toegevoegd op: 15:31:09, 19-10-97, vanaf host 194.134.48.219 (194.134.48.219)

Arwin Both (kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Test@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Toegevoegd op: 15:34:59, 19-10-97, vanaf host 194.134.48.219 (194.134.48.219)

Arwin Both (kbuuron@concepts.nl) herinnert zich:
Test@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Toegevoegd op: 15:35:23, 19-10-97, vanaf host 194.134.48.219 (194.134.48.219)

Tomas Scheen (donald_d@dds.nl) herinnert zich:
Inmiddels zitten we alweer voor het tweede seizoen in de Amsterdam ArenA en het begint langzaam te wennen, alleen het mist nog steeds iets, en dat is de geschiedenis. Als je in de meer zat dan voelde je de historie op je af komen: dit was de grond waar van Basten z'n omhaal maakte tegen FC Den Bosch, dit was de grond waar Cruyff zijn kunsten vertoonde. Die history die moet de ArenA nog maken, en de vraag is of het ooit nog zo zal worden want de Meer die is niet meer.......
Toegevoegd op: 17:44:28, 21-10-97, vanaf host 145.18.243.106 (145.18.243.106)

Edson Hernandez (al607794@campus.cegs.itesm.mx) herinnert zich:
ill like to know all about tha ajax soccer club all sites ok?
Toegevoegd op: 14:37:18, 24-10-97, vanaf host 200.34.2.155 (200.34.2.155)

Mattijs van Roosendaal (m.vanroosendaal.brighton.ac.uk) herinnert zich:
Ik wil iedereen hiervandaan bedanken voor het opzetten en onderhouden van deze site. Als je vanuit het buitenland iets te weten wil komen over AJAX, is dit de beste bron. De Meer was voor iedereen iets magisch, maar de Meer is historie. In de toekomst zal de Arena ook iets magisch worden. Historie moet nog geschreven worden, maar ook hier zullen grote spelers opstaan, en ook hier zullen grote wedstrijden gespeeld worden.
Toegevoegd op: 13:36:27, 27-10-97, vanaf host 194.83.117.18 (194.83.117.18)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 14:08:26, 30-10-97, vanaf host 193.13.199.23 (193.13.199.23)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 14:08:26, 30-10-97, vanaf host 193.13.199.23 (193.13.199.23)

MARTIJN VAN BUSSEL () herinnert zich:
IK HERRINER HET AFSCHEID VAN PETTERSON, OZO MOOI! STAFAN NAM AFSCHEID VAN ZIJN EIGEN HUIS WAT DAARNA OOK NIET LANG MEER ALS THUISBASIS VAN DE GODENZONEN HEEFT BESTAAN
Toegevoegd op: 14:17:26, 10-11-97, vanaf host 131.155.71.218 (131.155.71.218)

Ronald V () herinnert zich:
Ik herinner me de eerste wedstrijd waar ik heen ging. Ik weet niet exact meer hoe oud ik was, maar het was de laatste wedstrijd van mijn oud keeperstrainer bij IJselmeervogels, Piet Schrijvers. Veel mensen hebben het over het afscheid van Petterson, maar dit was ook iets heel moois. Ik zal het nooit meer vergeten. En verder, ja, de sfeer he? Als ik aan kwam lopen kreeg ik al kippevel. Laten we hopen dat het in de Arena ook zo word!
Toegevoegd op: 11:48:07, 10-12-97, vanaf host 145.220.26.178 (145.220.26.178)

Ronald V () herinnert zich:
Ik herinner me de eerste wedstrijd waar ik heen ging. Ik weet niet exact meer hoe oud ik was, maar het was de laatste wedstrijd van mijn oud keeperstrainer bij IJselmeervogels, Piet Schrijvers. Veel mensen hebben het over het afscheid van Petterson, maar dit was ook iets heel moois. Ik zal het nooit meer vergeten. En verder, ja, de sfeer he? Als ik aan kwam lopen kreeg ik al kippevel. Laten we hopen dat het in de Arena ook zo word!
Toegevoegd op: 11:48:16, 10-12-97, vanaf host 145.220.26.178 (145.220.26.178)

Patrick de romijn () herinnert zich:
Ik was nog maar een klein jongetje toen ik er voor het eerst kwam. Maar dit kleine stadion had toch een grote indruk op mij gemaakt. Zoveel mensen bij elkaar had ik nog nooit gezien. Het was er altijd gezellig. Ik weet niet meer tegen wie ze speelde maar ze hadden wel gewonnen met vier tegen een.
Toegevoegd op: 11:15:08, 18-12-97, vanaf host 132.229.62.12 (132.229.62.12)

Patrick de romijn () herinnert zich:
Ik was nog maar een klein jongetje toen ik er voor het eerst kwam. Maar dit kleine stadion had toch een grote indruk op mij gemaakt. Zoveel mensen bij elkaar had ik nog nooit gezien. Het was er altijd gezellig. Ik weet niet meer tegen wie ze speelde maar ze hadden wel gewonnen met vier tegen een.
Toegevoegd op: 11:15:36, 18-12-97, vanaf host 132.229.62.12 (132.229.62.12)

Patrick de romijn () herinnert zich:
Ik was nog maar een klein jongetje toen ik er voor het eerst kwam. Maar dit kleine stadion had toch een grote indruk op mij gemaakt. Zoveel mensen bij elkaar had ik nog nooit gezien. Het was er altijd gezellig. Ik weet niet meer tegen wie ze speelde maar ze hadden wel gewonnen met vier tegen een.
Toegevoegd op: 11:16:13, 18-12-97, vanaf host 132.229.62.12 (132.229.62.12)

ik () herinnert zich:
Toegevoegd op: 23:10:52, 31-12-97, vanaf host 195.121.28.49 (195.121.28.49)

Mitch Heeremans () herinnert zich:
Herinnert zich slechts de paar dagen dat hij met Opa naar het stadion mee mocht om te kijken hoe alle mooie lampen met huiskranen naar beneden werden gehaald. Opa had denk ik een traantje in z'n ogen. Opa heeft me alles over Ajax verteld.
Toegevoegd op: 04:46:04, 4-1-98, vanaf host 195.241.153.114 (195.241.153.114)

Mitch Heeremans uit Diemen () herinnert zich:
Herinnert zich slechts de paar dagen dat hij met Opa naar het stadion mee mocht om te kijken hoe alle mooie lampen met huiskranen naar beneden werden gehaald. Opa had denk ik een traantje in z'n ogen. Opa heeft me alles over Ajax verteld.
Toegevoegd op: 04:47:02, 4-1-98, vanaf host 195.241.153.114 (195.241.153.114)

Mitch Heeremans uit Diemen () herinnert zich:
Herinnert zich slechts de paar dagen dat hij met Opa naar het stadion mee mocht om te kijken hoe alle mooie lampen met huiskranen naar beneden werden gehaald. Opa had denk ik een traantje in z'n ogen. Opa heeft me alles over Ajax verteld.
Toegevoegd op: 04:47:54, 4-1-98, vanaf host 195.241.153.114 (195.241.153.114)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 15:49:54, 4-1-98, vanaf host 194.159.73.7 (194.159.73.7)

Robbert Sooweg () herinnert zich:
Toegevoegd op: 15:51:08, 4-1-98, vanaf host 194.159.73.7 (194.159.73.7)

Robbert Sooweg () herinnert zich:
Hoi ik ben Robbert!!!!!!!!!!!!!! Ik ben vanaf ik weet voor AJAX geweest. Ik vond het jammer toen de Meer werd gesloopt. Het was een leuk aandenken geweest!!!!!!!!!!!! ROBBERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 15:58:58, 4-1-98, vanaf host 194.159.73.7 (194.159.73.7)

Robbert Sooweg () herinnert zich:
Hoi ik ben Robbert!!!!!!!!!!!!!! Ik ben vanaf ik weet voor AJAX geweest. Ik vond het jammer toen de Meer werd gesloopt. Het was een leuk aandenken geweest!!!!!!!!!!!! ROBBERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 16:03:31, 4-1-98, vanaf host 194.159.73.7 (194.159.73.7)

Robbert Sooweg () herinnert zich:
Hoi ik ben Robbert!!!!!!!!!!!!!! Ik ben vanaf ik weet voor AJAX geweest. Ik vond het jammer toen de Meer werd gesloopt. Het was een leuk aandenken geweest!!!!!!!!!!!! ROBBERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 16:12:24, 4-1-98, vanaf host 194.159.73.7 (194.159.73.7)

Johann Huels (jhuels@hrz1.uni-oldenburg.de) herinnert zich:
Ja, ik ben heelemal niet vaak in De Meer geweest, maar iedere keer was het een fantastisch stemming onder de ajax-supporters. Ik kan zeggen, dat ik van harten ajaxid ben geworden (bijzonders tijdens de wedstrijd tegen Bayern München '95). Mijn leefste speler is noch steeds Marco van Basten, maar in de laatste tijd ben ik een heele groote fan van Jari Litmanen geworden. In mijn oogen, de hoochte tijd van ajax sinds '89, waar ik begonnen heef, ajax te kijken, is te tijd met Louis van Gaal. Groeten uit Duitsland aan iedereen (tenminste ajaxiden) (Oh, mijn nederlands is niet erg goed)
Toegevoegd op: 15:47:06, 5-1-98, vanaf host 134.106.34.35 (134.106.34.35)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 15:47:29, 5-1-98, vanaf host 134.106.34.35 (134.106.34.35)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 15:47:39, 5-1-98, vanaf host 134.106.34.35 (134.106.34.35)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 15:48:34, 5-1-98, vanaf host 134.106.34.35 (134.106.34.35)

Peter heesakkers (P.Heesakkers@net.HCC.nl) herinnert zich:
Fantastisch als jongetje mee met je vader kijken naar AJAX tegen PSV. Op de staan tribune en een flesje in de hand kijken naar "de Johan" tegen Bent Smit Hanssen "de haas" van PSV. De uitslag weet ik echt niet meer , maar wel de kou. Jammer het komt nooit meer terug. Gelukkig ben ik met mijn jongen naar de meer geweest en met de oudste naar het olympisch. Allebei hebben ze een legendarisch stadion meegemaakt. Nu ben ik te ontroert snik snik. Groeten leuke site. Peter Heesakkers http://www.inter.nl.net/hcc/P.Heesakkers/index.html ook een ajax site-je.
Toegevoegd op: 21:03:53, 5-1-98, vanaf host 145.220.220.29 (145.220.220.29)

Peter heesakkers (P.Heesakkers@net.HCC.nl) herinnert zich:
Fantastisch als jongetje mee met je vader kijken naar AJAX tegen PSV. Op de staan tribune en een flesje in de hand kijken naar "de Johan" tegen Bent Smit Hanssen "de haas" van PSV. De uitslag weet ik echt niet meer , maar wel de kou. Jammer het komt nooit meer terug. Gelukkig ben ik met mijn jongen naar de meer geweest en met de oudste naar het olympisch. Allebei hebben ze een legendarisch stadion meegemaakt. Nu ben ik te ontroert snik snik. Groeten leuke site. Peter Heesakkers http://www.inter.nl.net/hcc/P.Heesakkers/index.html ook een ajax site-je.
Toegevoegd op: 21:04:07, 5-1-98, vanaf host 145.220.220.29 (145.220.220.29)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 21:04:15, 5-1-98, vanaf host 145.220.220.29 (145.220.220.29)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 14:39:33, 6-1-98, vanaf host 195.108.5.2 (195.108.5.2)

Stefan Brinkhuis (S.A.Brinkhuis@st.Hanze.nl) herinnert zich:
Denken aan de Meer. Succes van AJAX. Goden die er speelden.

Dan voel ik toch een beetje weemoed in mezelf opkomen. Dan mis ik de sfeer van vak-F Is De Meer dan voor altijd weg?

De Arena is een betonnen voetbaltempel. Vol met commerciele doelen. Het geld moet hier rollen. Daarna pas de bal.

Dan ook mis ik Frenk, Marco, Dennis, Stefan en nog veel meer.

Toegevoegd op: 13:33:47, 26-1-98, vanaf host 145.33.144.42 (145.33.144.42)

Wesley Buuron (@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@) herinnert zich:
Hallo stelletje Ajax-ieden maar natuurlijk ben ik ook, een AJAX-ied!? Sommige mensen doen net of ze stoer zijn. maar AJAX is 100 %%%%%%%%%%%%%%%%%%%% %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Toegevoegd op: 13:19:51, 1-2-98, vanaf host 194.134.48.124 (194.134.48.124)

() herinnert zich:
gfgfhbgfdh
Toegevoegd op: 19:22:06, 15-2-98, vanaf host 192.116.201.189 (192.116.201.189)

Theo Goldberg () herinnert zich:
Ik herinner me nog dat ik vanaf mijn tiende jaar op de zondagmiddag met mijn pet rond ging om samen met m'n vader en opa naar ajax toe te gaan in het toen nog zo'n mooie de meer. Oma gooide altijd een tientje in de pet(toen was dat een hoop geld), omdat zij vond dat ik die thuiswedstrijden voor geen goud mocht missen. Volgens haar hoorde Ajax en de Meer( vooral de onderlinge saamhorigheid) bij mijn opvoeding. Nu jaren later ga ik nog steeds naar Ajax, alleen nu in de Arena, maar die gezelligheid zoals vroeger, is helemaal weg. Saamhorigheid is er niet meer. Oma ik mis twee dingen.... jou woorden van toen en DE MEER.
Toegevoegd op: 22:50:25, 24-2-98, vanaf host 195.121.39.236 (195.121.39.236)

Theo Goldberg () herinnert zich:
Ik herinner me nog dat ik vanaf mijn tiende jaar op de zondagmiddag met mijn pet rond ging om samen met m'n vader en opa naar ajax toe te gaan in het toen nog zo'n mooie de meer. Oma gooide altijd een tientje in de pet(toen was dat een hoop geld), omdat zij vond dat ik die thuiswedstrijden voor geen goud mocht missen. Volgens haar hoorde Ajax en de Meer( vooral de onderlinge saamhorigheid) bij mijn opvoeding. Nu jaren later ga ik nog steeds naar Ajax, alleen nu in de Arena, maar die gezelligheid zoals vroeger, is helemaal weg. Saamhorigheid is er niet meer. Oma ik mis twee dingen.... jou woorden van toen en DE MEER.
Toegevoegd op: 22:50:39, 24-2-98, vanaf host 195.121.39.236 (195.121.39.236)

Boes de Gekste (hoolies@oost.front) herinnert zich:
Ik ken de Meer eigenlijk alleen van in de jaren 80. Ik was toen al een vaste bezoeker van de L-side (nu: oost) en ging met ong. de volledige L-side mee naar de Meer, voor Ajax-PSV (volgens mij in '86). Wij wonnen daar 2x: PSV won van ajax en wij wonnen het van de supporters. Maar al met al moet ik toch toegeven dat de Meer en het Olimpysch stadion toch leuker waren dan de Big Mac (ArenA)
Toegevoegd op: 14:38:20, 1-3-98, vanaf host 194.151.78.40 (194.151.78.40)

Matthijs Buist () herinnert zich:
Ik hoop dat het in "de Meer" beter was dan in de ArenA. Ik ben in augustus 1997 in de ArenA geweest bij de wedstrijd PSV-Roda JC om de Johan Cruyff schaal II( twee keer gewonnen door PSV). Het stadion is futuristisch, maar er moest een jaar na de opening nog veel gebeuren. Zo werd alleen van het eerste PSV doelpunt door Phillip Cocu een herhaling op het Philips scorebord gegeven. En kwamen wij als PSV supporters oog in oog te staan met een groepje AJAX hooligans. Wat niet de bedoel was neem ik aan, maar wij waren toch met meer, en wij hadden gewonnen. Toch is de ArenA een succesvol stadion: 1996 Ajax-PSV 0-3 (Eijkelkamp,2x Degryse) 1996 Ajax-PSV 0-2 (Jonk, Nilis) 1997 PSV-Roda JC 3-1 (2x Cocu, De Bilde) 1997 Ajax-PSV 2-4 (2x Bruggink, De Bilde, Zenden)
Toegevoegd op: 18:19:18, 8-3-98, vanaf host 145.220.212.58 (145.220.212.58)

Edwin Mijnten (mistery4@worldonline.nl) herinnert zich:
Het mooiste moment wat ik mij herinner is toch wel het afscheid van een van de grootste AJAX spelers allertijden. FRANK RIJKAARD Alles was rood van het vuurwerk Frank op de middenstip, en die erenronde gewoon fantastisch. veel AJAX groeten Edwin .
Toegevoegd op: 18:19:20, 10-3-98, vanaf host 195.241.150.8 (195.241.150.8)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 18:29:06, 10-3-98, vanaf host 195.241.150.8 (195.241.150.8)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 13:23:33, 29-3-98, vanaf host 195.121.45.79 (195.121.45.79)

() herinnert zich:
Ik ben gewoon niet te troosten bij het zien van al deze trouwe Ajax fans blijf zo doorgaan jongens en ook al is Spartak kut gegaan. Be brave and FIGHT for AJAX!!!!!! Tim van Paterswolde (onder Groningen!?)
Toegevoegd op: 20:18:44, 2-4-98, vanaf host 195.121.37.108 (195.121.37.108)

The Tim Rothfusz (jan.rothfusz@wxs.nl) herinnert zich:
Jullie denken natuurlijk alweer hij nou ja alweer ik en ik vind het nog steeds tof van jullie. De groeten. Tim 13 jaar. Wat was het ook alweer? Litmanen, Overmars, F/R de Boer, v/d Sar, Blind, Kluivert, Kanu, Reiziger, Bogarde.
Toegevoegd op: 20:24:36, 2-4-98, vanaf host 195.121.37.108 (195.121.37.108)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 11:07:51, 5-4-98, vanaf host 194.134.8.219 (194.134.8.219)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 08:43:15, 12-4-98, vanaf host 195.193.225.9 (195.193.225.9)

Sako Boerema () herinnert zich:
Een goede herrinering aan de MEER is de goed sfeer die er altijd hing. Ook het afscheid van Frank Rijkaard was gedenk waardig. (Nederlands is niet erg goedd)
Toegevoegd op: 14:59:39, 22-4-98, vanaf host 194.235.233.83 (194.235.233.83)

david middelkoop (emiddelk@casema.net) herinnert zich:
In de MEER waren jullie onwijs goed, maar nu in de ARENA zijn jullie , veel beter . Het oude team met Litmanen,Overmars,F/R De Boer,v/d Sar, Blind,Kluivert,Reiziger,Kanu,Bogarde was ook heel goed Groetjes David 12 jaar. Hebben jullie nog affiches over Mijn adres is Pinaskade 13 2725EN Zoetermeer
Toegevoegd op: 20:53:20, 24-4-98, vanaf host 195.96.98.83 (195.96.98.83)

Niek Bruseker (nbruseker@freemail.nl) herinnert zich:
Het was gewoon een wereldstadion!!!!!!!
Toegevoegd op: 16:42:59, 27-4-98, vanaf host 195.121.42.22 (195.121.42.22)

Dalmo bezerra (dalmo_bezerra@hotmail.com) herinnert zich:
Very good!!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 15:47:00, 28-4-98, vanaf host 193.136.0.1 (193.136.0.1)

Robert Steennis () herinnert zich:
Het was een hardstikke te gek stadion, maar ik vind de niuwe Arena wel wat mooier. De herinneringen van 'De Meer' zijn wel wat meer dan nu!! Ik wens Ajax veel plezier toegewenst in de toekomst!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 18:00:32, 30-4-98, vanaf host 195.241.139.70 (195.241.139.70)

michael (ed.haakma@wxs.nl) herinnert zich:
ik herinner mij de meer als een fantastisch stadion. Vooral de weergeloze doelpunten die er vielen .
Toegevoegd op: 22:50:38, 1-5-98, vanaf host 195.121.45.41 (195.121.45.41)

michael (ed.haakma@wxs.nl) herinnert zich:
ik herinner mij de meer als een fantastisch stadion. Vooral de weergeloze doelpunten die er vielen .
Toegevoegd op: 22:51:20, 1-5-98, vanaf host 195.121.45.41 (195.121.45.41)

Jaap (stump@freemail.nl) herinnert zich:
De Meer
t mooiste van De Meer(en t olympisch)vond ik dat het stadion al ver voor de wedstrijd vol zat en dat de sfeer er dan al stevig in zat.in de arena begint t pas echt "vol" te lopen zon 10 minuten na het begin.

De sfeer was echt schitterend: Je kreeg altijd wel wat vuurwerk mee naar binnen en iedereen had wel een shawl of een vlag mee waar die mee kon zwaaien.

mn mooiste en kutste herrinering vond ik de laatste wedstrijd in De Meer. Mooi was het toen omdat ik daar voor de laatste en voor de ergste keer daar uit mn dak kon gaan en kut vind ik t nu, in de superverlichte arena, omdat De Meer gewoon veel gezelliger is!!!!!

Toegevoegd op: 17:09:15, 2-5-98, vanaf host 195.241.137.228 (195.241.137.228)

Jaap (stump@freemail.nl) herinnert zich:
De Meer
t mooiste van De Meer(en t olympisch)vond ik dat het stadion al ver voor de wedstrijd vol zat en dat de sfeer er dan al stevig in zat.in de arena begint t pas echt "vol" te lopen zon 10 minuten na het begin.

De sfeer was echt schitterend: Je kreeg altijd wel wat vuurwerk mee naar binnen en iedereen had wel een shawl of een vlag mee waar die mee kon zwaaien.

mn mooiste en kutste herrinering vond ik de laatste wedstrijd in De Meer. Mooi was het toen omdat ik daar voor de laatste en voor de ergste keer daar uit mn dak kon gaan en kut vind ik t nu, in de superverlichte arena, omdat De Meer gewoon veel gezelliger is!!!!!

Toegevoegd op: 17:12:50, 2-5-98, vanaf host 195.241.137.228 (195.241.137.228)

() herinnert zich:
nvn
Toegevoegd op: 16:13:05, 6-5-98, vanaf host 194.184.181.146 (194.184.181.146)

() herinnert zich:
mijn eerste wedstrijd was Ajax-rkc, 1-0. Was geen grootse wedstrijd. Maar ik had de hele tijd naar het stadion zitten kijken, prachtig vond ik dat. Mijn mooiste moment was het landskampioensschap dat in de meer werd behaald. Dat zal ik nooit vergeten.
Toegevoegd op: 18:43:12, 6-5-98, vanaf host 194.134.12.217 (194.134.12.217)

Edo Wessels (yes.orequay@wxs.nl) herinnert zich:
Ajax in de Meer: daar hoorde de spelers bij de warming up nog tegen een bal schoppen, in de ArenA hoor je slechts de volgende commercial! Als John van 't Schip voorbij kwam werd er geroepen: "Schip Ahoy !!" en zeker weten dat hij het hoorde. In de Meer rook je het gras, bleef alles maar zo als het was. Bij het verlaten van de Meer zag je lijn 9 zowat uit de rails stuiteren. Ik heb er van genoten !!
Toegevoegd op: 00:10:07, 8-5-98, vanaf host 195.121.19.15 (195.121.19.15)

Edo Wessels (yes.orequay@wxs.nl) herinnert zich:
Ajax in de Meer: daar hoorde de spelers bij de warming up nog tegen een bal schoppen, in de ArenA hoor je slechts de volgende commercial! Als John van 't Schip voorbij kwam werd er geroepen: "Schip Ahoy !!" en zeker weten dat hij het hoorde. In de Meer rook je het gras, bleef alles maar zo als het was. Bij het verlaten van de Meer zag je lijn 9 zowat uit de rails stuiteren. Ik heb er van genoten !!
Toegevoegd op: 00:10:19, 8-5-98, vanaf host 195.121.19.15 (195.121.19.15)

Ruben Baas (the-boss@wxs.nl) herinnert zich:
mijn De meer herrinnering is dat ik samen met mijn vriendje naar een ajax training ging kijken toen het heel koud was we hadden alle handtekeningen op die van Davids Na want die moest zonodig eerst douchen komt hij terug willen we een handtekening zegt hij nee vandaag even niet.
Toegevoegd op: 08:14:13, 23-5-98, vanaf host 195.121.43.64 (195.121.43.64)

VITOR MANUEL BARROSO CARDOSO () herinnert zich:
O AJAX É UMA SUPER-EQUIPA! AINDA POR CIMA É O SEGUNDA MELHOR EQUIPA DA EUROPA LOGO ATRÁS DO GLORIOSO FUTEBOL CLUBE DO PORTO! AFINAL SOMOS TETRA CAMPEŐES DE PORTUGAL!!!!!!!!!!!!!!!!! SOMOS OS MAIORES! E FIZEMOS A DOBRADINHA! BENFIQUISTAS MAMEM!!!!!!!!
Toegevoegd op: 16:26:35, 4-6-98, vanaf host 193.136.248.1 (193.136.248.1)

Jantie () herinnert zich:
De keren dat ik scoorde in de bekerfinale tegen Feyenoord. Dat waren nog eens mooie tijden toen had je geen vandalisme. Zo en de Arena is vele malen lelijker dan de mooie oude vertrouwde Meer. Ik stel voor dat we de Meer hadden moeten slopen d.m.v alle Hooligans er in te stoppen en lekker met elkaar te rossen. Dat had twee voordelen gehad, de Meer was gesloopt en de Hooligans konden we meteen onder het voormalige stadion begraven. En dan kunnen wij weer als vanouds zonder clubcard naar het stadion om van ons cluppie te genieten. Ik nodig u allen uit om een keer te komen kijken bij mijn cluppie. Waar geen geweldadigheid is en nog ouderwets voetbal plezier. Bij Telstar in Velsen.
Toegevoegd op: 12:06:53, 8-6-98, vanaf host 145.92.99.250 (145.92.99.250)

Jantie () herinnert zich:
De keren dat ik scoorde in de bekerfinale tegen Feyenoord. Dat waren nog eens mooie tijden toen had je geen vandalisme. Zo en de Arena is vele malen lelijker dan de mooie oude vertrouwde Meer. Ik stel voor dat we de Meer hadden moeten slopen d.m.v alle Hooligans er in te stoppen en lekker met elkaar te rossen. Dat had twee voordelen gehad, de Meer was gesloopt en de Hooligans konden we meteen onder het voormalige stadion begraven. En dan kunnen wij weer als vanouds zonder clubcard naar het stadion om van ons cluppie te genieten. Ik nodig u allen uit om een keer te komen kijken bij mijn cluppie. Waar geen geweldadigheid is en nog ouderwets voetbal plezier. Bij Telstar in Velsen.
Toegevoegd op: 12:07:08, 8-6-98, vanaf host 145.92.99.250 (145.92.99.250)

Voeg dit toe aan het herdenkingsteken () herinnert zich:
Toegevoegd op: 14:04:31, 7-7-98, vanaf host 212.50.0.9 (212.50.0.9)

Jo Mo (/*) herinnert zich:
Ik ben een Belg, en ik haat lullie domme Ajacieden.
Toegevoegd op: 11:03:06, 18-7-98, vanaf host 193.121.196.129 (193.121.196.129)

André Andric (/*) herinnert zich:
Ik herinner mij nog de 5-2 tegen Bayern Munchen ( in de Champions Leage ) , ik was 23 jaar en mocht van mijn papa voor het eerst naar een wedstrijd gaan kijken, en wat voor een wedstrijd was het, op die ene koude winterdag... Maar de meer, met al zijn herinneringen, is misschien verdwenen, maar de ArenA, zal een waardige vervanger zijn. ANDRE*
Toegevoegd op: 11:16:06, 18-7-98, vanaf host 193.121.196.129 (193.121.196.129)

André Andric (/*) herinnert zich:
Ik herinner mij nog de 5-2 tegen Bayern Munchen ( in de Champions Leage ) , ik was 23 jaar en mocht van mijn papa voor het eerst naar een wedstrijd gaan kijken, en wat voor een wedstrijd was het, op die ene koude winterdag... Maar de meer, met al zijn herinneringen, is misschien verdwenen, maar de ArenA, zal een waardige vervanger zijn. ANDRE*
Toegevoegd op: 11:16:33, 18-7-98, vanaf host 193.121.196.129 (193.121.196.129)

Mario () herinnert zich:
Mijn beste herriningen aan de Meer zijn die mooie zondagmiddagen geweest. Ik had een seizoenskaart voor vakkie-M. Eerst in Amsterdam-oost, waar ik woon, de shop bezoeken daarna op je gemak naar de Meer. DE MEER IK MIS JE!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 00:25:24, 27-7-98, vanaf host 195.232.18.81 (195.232.18.81)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:25:32, 27-7-98, vanaf host 195.232.18.81 (195.232.18.81)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:25:44, 27-7-98, vanaf host 195.232.18.81 (195.232.18.81)

Remko Las van Bennekom (n.v.t.) herinnert zich:
De mooiste momenten zijn voor mij natuurlijk De omhaal van Van Basten tegen Den Bosch. Jezus,wat een kippevel krijg ik daar van, elke keer weer als ik die Supergoal zie. En zeker het afscheid van Frank Rijkaard mag nooit vergeten worden, voor de laatste keer echt vuurwerk in de Meer. Helaas de MEER is niet meer!!! Ajax heel veel succes in de Amsterdamse Arena.
Toegevoegd op: 14:30:43, 7-8-98, vanaf host 192.87.128.206 (192.87.128.206)

() herinnert zich:
Het is nu wel weg, maar het zal altijd een stuk AJAX blijven.
Toegevoegd op: 19:07:35, 8-8-98, vanaf host 193.78.237.49 (193.78.237.49)

() herinnert zich:
Het is nu wel weg, maar het zal altijd een stuk AJAX blijven.
Toegevoegd op: 19:07:47, 8-8-98, vanaf host 193.78.237.49 (193.78.237.49)

() herinnert zich:
Het is nu wel weg, maar het zal altijd een stuk AJAX blijven.
Toegevoegd op: 19:07:53, 8-8-98, vanaf host 193.78.237.49 (193.78.237.49)

Cor van Bommel (corvb@dataweb.nl) herinnert zich:
Het stadion is nu weg, maar de plek zal altijd van AJAX zijn.
Toegevoegd op: 19:09:36, 8-8-98, vanaf host 193.78.237.49 (193.78.237.49)

Cor van Bommel (corvb@dataweb.nl) herinnert zich:
Het stadion is nu weg, maar de plek zal altijd van AJAX zijn.
Toegevoegd op: 19:09:46, 8-8-98, vanaf host 193.78.237.49 (193.78.237.49)

Barty Mcbarty () herinnert zich:
MIJN HERRINNERING(of hoe je het ook schrijft)IS DAT AJAX ER IN SPEELDE! SIMPEL TOCH?
Toegevoegd op: 10:55:28, 22-8-98, vanaf host 194.109.135.198 (194.109.135.198)

Harold (h.landman@wxs.nl) herinnert zich:
mijn herrinering aand De Meer de afscheidswedstrijd van Denis Bergkamp. veel sfeer geweldig
Toegevoegd op: 11:50:01, 27-8-98, vanaf host 195.121.58.247 (195.121.58.247)

Harold (h.landman@wxs.nl) herinnert zich:
mijn herrinering aand De Meer de afscheidswedstrijd van Denis Bergkamp. veel sfeer geweldig
Toegevoegd op: 11:51:17, 27-8-98, vanaf host 195.121.58.247 (195.121.58.247)

Roel van de Wiel (r.vandewiel@aska.nl) herinnert zich:
De lege vlakte. De vreselijke lege vlakte. Ik ben opgegroeid in Oost en altijd gevoetbald op het sportpark naast De Meer. Zondag's als Ajax thuis speelde was er altijd die heerlijke drukte langs de Middenweg. Het prachtige aangezicht vanaf de Middenweg. In dat stadion wat je daar zag liggen hadden zoveel sterren het gemaakt, zoveel tegenstanders met angst in hun benen op het veld gestaan. En nu....nu is er alleen nog maardie vreselijke kale vlakte waar zonodig huizen moeten worden gebouwd. Verdomme Gemeente Amsterdam, je had toch op z'n minst de lichtmasten kunnen laten staan. Telkens als ik vanaf de Middenweg naar het stadion wil kijken, gewoon omdat ik dat gewend ben, voel ik mij heel even leeg. Mooiste herinnering ? Er is commotie op 't veld. Ik ben nog te jong om te begrijpen waar de commotie over gaat. Ik hoor en zie Cruijff tieren tegen de scheidsrechter. Piet Schrijvers wil zich er mee gaan bemoeien, maar wordt duidelijk hoorbaar terugverwezen naar zijn goal. Door wie ? Door Cruijff. Schrijvers gaat en zwijgt. Diezelfde wedstrijd wordt Schrijvers uit het veld gestuurd. Cruijff gaat op goal. Prachtig ! Ik kan nog wel uren doorgaan over herinneringen aan De Meer. De Meer had 't. De ArenA gaat 't krijgen. Over dertig jaar.
Toegevoegd op: 15:48:50, 2-9-98, vanaf host 195.121.83.63 (195.121.83.63)

Roel van de Wiel (r.vandewiel@aska.nl) herinnert zich:
De lege vlakte. De vreselijke lege vlakte. Ik ben opgegroeid in Oost en altijd gevoetbald op het sportpark naast De Meer. Zondag's als Ajax thuis speelde was er altijd die heerlijke drukte langs de Middenweg. Het prachtige aangezicht vanaf de Middenweg. In dat stadion wat je daar zag liggen hadden zoveel sterren het gemaakt, zoveel tegenstanders met angst in hun benen op het veld gestaan. En nu....nu is er alleen nog maardie vreselijke kale vlakte waar zonodig huizen moeten worden gebouwd. Verdomme Gemeente Amsterdam, je had toch op z'n minst de lichtmasten kunnen laten staan. Telkens als ik vanaf de Middenweg naar het stadion wil kijken, gewoon omdat ik dat gewend ben, voel ik mij heel even leeg. Mooiste herinnering ? Er is commotie op 't veld. Ik ben nog te jong om te begrijpen waar de commotie over gaat. Ik hoor en zie Cruijff tieren tegen de scheidsrechter. Piet Schrijvers wil zich er mee gaan bemoeien, maar wordt duidelijk hoorbaar terugverwezen naar zijn goal. Door wie ? Door Cruijff. Schrijvers gaat en zwijgt. Diezelfde wedstrijd wordt Schrijvers uit het veld gestuurd. Cruijff gaat op goal. Prachtig ! Ik kan nog wel uren doorgaan over herinneringen aan De Meer. De Meer had 't. De ArenA gaat 't krijgen. Over dertig jaar.
Toegevoegd op: 15:49:05, 2-9-98, vanaf host 195.121.83.63 (195.121.83.63)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 15:49:14, 2-9-98, vanaf host 195.121.83.63 (195.121.83.63)

Sjoerd Diepen (sdiepen@zeelandnet.nl) herinnert zich:
De Meer
De mooiste herinnering aan dit stadion van mij is het afscheid van Frank Rijkaard. Rillingen over m'n rug!
Toegevoegd op: 21:28:23, 3-9-98, vanaf host 62.12.12.195 (62.12.12.195)

Gilles de Bilde () herinnert zich:
AJAX IS DE GROOTSTE KANKERCLUB ALLERTIJDEN!!!!!!!!!!!!!!
Toegevoegd op: 14:00:26, 14-10-98, vanaf host 194.171.172.34 (194.171.172.34)

PSV KAMPIOENEEEEEEEEEEEEEEEH! () herinnert zich:
PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV PSV
Toegevoegd op: 14:03:52, 14-10-98, vanaf host 194.171.172.34 (194.171.172.34)

Jaap van Meekeren () herinnert zich:
Volgens mij moet iemand dit monument voor De Meer maar us gaan reinigen. De laatste teksten zijn echt niet tof
Toegevoegd op: 00:29:27, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:29:37, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:29:43, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:29:52, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:29:54, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

Jaap van Meekeren () herinnert zich:
Volgens mij moet iemand dit monument voor De Meer maar us gaan reinigen. De laatste teksten zijn echt niet tof
Toegevoegd op: 00:30:05, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:30:13, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:30:15, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:30:16, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:30:17, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
Toegevoegd op: 00:30:17, 15-10-98, vanaf host 145.18.29.33 (145.18.29.33)

() herinnert zich:
hoi
Toegevoegd op: 16:37:58, 17-10-98, vanaf host 195.121.6.98 (195.121.6.98)

() herinnert zich:
hoi
Toegevoegd op: 16:38:19, 17-10-98, vanaf host 195.121.6.98 (195.121.6.98)

Cindy Pol () herinnert zich:
Ajax is the best en Dani de leukst. Jullie zijn het best!!!
Toegevoegd op: 14:41:02, 19-10-98, vanaf host 195.108.198.149 (195.108.198.149)

() herinnert zich:
Hallo ik ben mohamed Ik wil graag bij ajax spelen. Maar u moeten mij eerst toch even kijken of ik goed kan spelen of niet. GROETJES MOHAMED dag doei doei
Toegevoegd op: 08:58:04, 7-11-98, vanaf host 24.132.4.154 (24.132.4.154)

E G Wilkens (bobo@wxs.nl) herinnert zich:
DE Meer Zondags mijn thuis,mijn familie.mijn leven,mijn hart klopt daar !! toen, nu, altijd!!!!! Always in my mind and in my heart!
Toegevoegd op: 00:47:20, 22-11-98, vanaf host 195.121.36.102 (195.121.36.102)